8 звичок, які допоможуть не піддаватися стресу

scale_1200-1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У сучасному світі стрес - невід'ємна частина нашого життя. Він чатує на нас усюди: на роботі, вдома, на вулиці. Не можливо виключити з життя всі фактори, які провокують стрес, але цілком можливо їм не піддаватися.

Ці прості установки допоможуть менше нервувати і краще відпочивати, пише Тобіпорада.

Звертайтеся за допомогою

Картинки по запросу "рука допомоги"

Іноді у нас не вистачає часу або можливостей, щоб зробити все, що хочеться. Замість того щоб звалювати на себе непосильну ношу, а потім страждати через занадто велике навантаження, зверніться за допомогою. Найміть няню, скористайтеся послугами клінінгової компанії, замовте їжу на дом. У XXI столітті необов’язково робити все самому.

Ведіть здоровий спосіб життя

Картинки по запросу "здоровий спосіб життя"

Тут все просто: правильне харчування, дотримання режиму сну, фізичні навантаження і турбота про здоров’я знижують напругу і посилюють здатність чинити опір стресу. Ще є бонус: не треба переживати, що ведеш не здоровий спосіб життя.

Стежте за емоційним станом

8 звичок людей, які вміють не піддаватися стресу

Люди не залізні: іноді на нас навалюється стільки всього, що впоратися буває важко. Якщо відчуваєте, що сили закінчуються, а життя перестало приносити радість, то не чекайте, що воно само пройде. Запишіться до терапевта або хоча б розкажіть про свої проблеми друзям і близьким.

Поповнюйте запаси енергії вчасно

Картинки по запросу "енергія людини"

Постійний контакт з людьми і старанна робота швидко виснажать будь-яку людину, наскільки б енергійним він не був. Але мало хто дозволяє собі відпочинок просто так: багато хто чомусь вважає, що присвятити собі цілий день можна, тільки якщо хворієш або цілеспрямовано їдеш у відпустку.

Це сумнівний підхід. Якщо дозволяти собі відпочивати тільки зрідка, то емоційна напруга буде збиратися, а запаси організму – все більше виснажуватися. В результаті тіло і мозок все одно візьмуть своє: з’явиться яке-небудь фізичне або психічне захворювання. Набагато простіше все-таки періодично приділяти час відпочинку.

Дисциплінувати себе

Картинки по запросу "Дисциплінувати себе"

Стрес виникає в тому числі через те, що ми намагаємося встигнути все, що тільки можна, і при цьому домогтися якихось значимих цілей. У підсумку нас затягує рутина, а заповітні цілі продовжують маячити десь далеко, витягаючи з нас енергію.

Самодисципліна допомагає впоратися з цією проблемою. Якщо навчитися тайм-менеджменту, складати плани і дотримуватися їх, то стрес знизиться. Ви будете планомірно рухатися до мети і при цьому встигати вирішувати і робочі, і побутові питання. Можливо, не всі, але така ціна: якщо хочеш чогось досягти, потрібно чимось жертвувати.

Беріть лікарняний

Картинки по запросу "лікарняний"

Продовжувати працювати під час хвороби – ознака не самовідданості, а недалекоглядності. Такі люди ризикують не тільки заразити колег, а й посадити здоров’я або заробити хронічну недугу. По-справжньому продуктивні працівники знають, що хвороба – величезний стрес для організму і йому в цей час потрібен спокій і лікування.

Якщо раптом ви захворіли, візьміть лікарняний. Робота почекає, але ось здоров’я може спричинити значно більше клопоту в майбутньому, якщо за ним не стежити.

Не роздумувати занадто багато

Картинки по запросу "роздуми"

Як показує досвід, в житті частіше досягають успіху люди, які більше роблять, ніж думають. Поки ви вдаряється в роздуми й прикидаєте плюси і мінуси, більш рішучі конкуренти встигнуть зайняти ваше місце. Дії таких людей можуть бути не ідеальними, але вони швидко набираються досвіду і менше страждають від страху перед невідомим.

Живіть в задоволення

Картинки по запросу "Живіть в задоволення"

Прийнято вважати, що задоволення і радість треба заслужити. Напрацювати стаж приблизно в 200 років, виростити десяток-другий дітей, і тоді, можливо, на пенсії або пізніше будете насолоджуватися життям. Це нісенітниця.

Люди, які вміють чинити опір стресу, регулярно дозволяють собі отримувати задоволення від життя. Вони не переживають через речі, які не можуть контролювати, відмовляються від пропозицій, які їм не подобаються, і виділяють час на улюблені заняття.

Щоб почати жити в задоволення, не потрібні якісь особливі умови. Треба просто собі це дозволити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: