Питання закриття Львівського сміттєзвалища скоро розглядатимуть в апеляції

В апеляційному адміністративному суді Львівської області розглядатимуть скаргу виконавчих органів Львівської міської ради на рішення Галицького районного суду м. Львова, стосовно припинення функціонування Львівського сміттєзвалища.

Головуючим суддею по цій справі №470213 назначено Мікулу О.І.

Про це «Дивись.info» повідомив заступник голови ГО СПАС Олег Пилипенко

Нагадуємо, 5 лютого 2013р., Галицьким районним судом м. Львова було частково задоволено позовну заяву стосовно спонукання до  вчинення дій виконавчого комітету Львівської міської ради щодо припинення експлуатації Львівського міського сміттєзвалища.

Позивачем у справі виступила мешканець с. Малехів Жовківського району, Набит Ганна Йосипівна.  А відповідачами  були виконавчий комітет Львівської міської ради, департамент житлово-комунального господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Третіми особами без самостійних вимог  залученими у справу, були  Жовківська районна рада, Львівська обласна рада, Малехівська сільська рада, Грибовицька сільська рада, інші.

«На мене справляє сильне враження моральний аспект питання. Громаді доводиться через суд вирішувати питання щодо незаконності сміттєзвалища. По суті, вирішується питання екології. І коли районний суд своїм рішенням дав «добро» на припинення експлуатації сміттєзвалища, - виконавчими органами влади було подано апеляційну скаргу.

Аргументи мера Садового з цього питання не витримують елементарної критики, я не кажу вже про випробування християнськими цінностями у владі. Як владу може цікавити фінансовий аспект, який полягає у тому що може підвищитися вартість на вивіз сміття, коли на карту поставлено життя та здоровя мешканців навколишніх сіл та самих львів’ян?

Ціни на вивіз сміття і так можуть тільки підвищитися. Мені не відомі приклади в Україні зменшення тарифів, гадаю що не відомі такі преценденти і самому міському голові Львова А. Садовому. І мене особисто не здивує, якщо львівський виконком, виключно із добрих побажань на адресу громади, зробить тариф на вивіз сміття двоставковим!

Також хочу додатково проінформувати, що громада не збирається відступати! І засідання апеляційного суду будуть проходити в час масових протестних акцій мешканців. Експлуатація львівського сміттєзвалища має бути припинена, а сама земельна ділянка рекультивована!» - прокоментував  заступник голови ГО «СПАС», Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: