Об’єкти культурної спадщини Львівщини повинні отримати нове життя, – Шемчук. Фоторепортаж

"Ми зобов’язані зробити все, щоб  об’єкти культурної спадщини  на Львівщині отримали нове життя», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук під час огляду  пам’ятки  архітектури XV ст. «Свірзький замок» що в Перемишлянському районі.

Зазначимо,  з 1978 року замковий комплекс було передано в довготривалу оренду Союзу архітекторів СРСР.  Тут планували створити Будинок творчості архітекторів. На даний час замковий комплекс перебуває на балансі управління охорони культурної спадщини ЛОДА.

IMG_4138

До складових замкового комплексу входять паркова зона, міст, руїни оборонної вежі та замкові приміщення і споруди. Площа замку близько 3500 кв.м. Площа території замку 25,14 га.

«Протягом десятиліть  тут ніхто нічого не робив. Цей замок включений в Золоту підкову Львівщини і він мав би мати хорошу перспективу», – сказав В Шемчук.

IMG_4163

Він також наголосив на тому, що слід не тільки зберігати те, що є, але й прописати реальний план дій, щоб замок дійсно запрацював: «Якщо ми не можемо утримати те, що отримали в спадщину, то про який розвиток суспільства ми можемо говорити. Необхідно спочатку навчитись берегти те  що є,  і використовувати його ефективно», – підкреслив керівник області.

IMG_4173

Оскільки Спілка архітекторів України вже тривали час не проявляє ніякої економічної активності, Віктор Шемчук дав доручення місцевим органам влади подати клопотання перед Кабінетом Міністрів України про повернення Свірзького замку в власність району чи області.

«Або Спілка архітекторів щось робить, або ми будемо ініціювати, щоб замок передали громаді», – резюмував В.Шемчук.

IMG_4104 IMG_4100 IMG_4101 IMG_4102 IMG_4103

Додатково зазначимо, що загалом голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук озвучив два реальних шляхи для економічного розвитку Перемишлянського району – сільське господарство і туризм.

Фото прес-служби Львівської ОДА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: