До Львова приїжджає 14-й Київський Міжнародний фестиваль реклами. Подробиці

У 2013 році Київський Міжнародний Фестиваль Реклами вкотре відбудеться не у Києві. Цього разу учасникам запропонували змінити одеські байки на легенди Львова. Фестиваль відкриється завтра, 23 травня, і триватиме протягом трьох насичених на події днів.

Серед учасників фестивалю – понад 500 креативників, дизайнерів, представників рекламних агенцій України, Росії, Білорусі, Казахстану, Латвії, Естонії, країн Кавказу та інших, а також директори, менеджери з маркетингу, співробітники компаній-рекламодавців. Також є один учасник з Фінляндії.

«Київському Фестивалю Реклами 14 років. Протягом 11 років ми проводили його в Києві. Потім вирішили подорожувати. Минулого та позаминулого років ми робили Фестиваль в Одесі. Цього року ми вперше у Львові. На мою думку, в Україні є лише три міста, які підходять для туризму, зокрема, фестивального. Це Київ, Одеса і Львів. Я дуже люблю Львів. І мені хочеться передати цю любов учасникам Фестивалю. Це місто сприяє тому, що атмосфера буде емоційною та цікавою.

В першу чергу, ми працюємо для українського креативного рекламного ринку. Ми позиціонуємося на країни пострадянського простору. Найбільше робіт на наш Фестиваль надсилає Росія. Друге місце посідає Україна. На третьому – Білорусь. Далі Казахстан, Латвія і так далі.  Останні п’ять років ми кожного разу збираємо близько 1500-1700 робіт. Це найцікавіше з креативного рекламного ринку країн-учасниць Фестивалю», - розповідає Максим Лазебник, продюсер Київського Міжнародного Фестивалю Реклами.

Експозиція робіт учасників, а також майстер-класи та семінари 14-го Київського Міжнародного Фестивалю Реклами відбуватимуться у львівському Палаці мистецтв.

Перший поверх Палацу Мистецтв – це зона фестивалю з вільним входом. Кожен охочий може подивитися рекламні ролики, які транслюватимуться на екранах, а також взяти участь у деяких заходах Фестивалю. 24 травня у цій зоні відбудеться засідання Координаційної ради з реклами країн СНД. Тема обговорення: «Про практику використання законодавства про рекламу професійними рекламними спільнотами й антимонопольними органами країн-учасниць СНД».

Про це повідомила прес-служба ЛМР

25 травня з 10.30 до 16.30 год тут засідатиме дискусійний клуб. Дискусію присвячено етичним проблемам реклами, гендерному рівноправ'ю та іншим важливим, на думку Української Асоціації Маркетингу та Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, аспектам. Проект реалізується у партнерстві з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні.

Оргкомітет КМФР запросив у журі професіоналів не лише з України та Росії, а й зарубіжних країн. Цього року оцінювати роботи учасників будуть експерти з Іспанії, Італії, Франції, Угорщини, країн колишнього СНД та Прибалтики.

Протягом Фестивалю відбудеться 11 професійних конкурсів. Їх оцінюватимуть 8 міжнародних суддівських колегій: журі рекламних роликів і реклами в пресі, журі зовнішньої реклами, радіореклами та креативу в медіапроекті, журі відеомайстерності, журі дизайну, інтерактивне журі, PR журі, журі маркетингових сервісів, журі рекламних кампаній. Також, традиційно, свої призи вручать представники журі преси. Загалом до журі Фестивалю входить понад 50 експертів.

Президентом Журі 14-го КМФР став Фолкер Враге, головний креативний директор, McCann Erickson Istanbul. Він суди «Каннських Левів», оцінював роботи Art Directors Club, Нью-Йоркського фестивалю реклами, John Caples Awards и Golden Drum.

На учасників також чекають фірмові вечірки та дві Церемонії нагородження переможців Фестивалю – 24 і 25 травня.

«Приблизно 2 місяці тому я дізнався, що Київський Фестиваль Реклами відбудеться у Львові, і втішився. Місто дуже активно просуває себе як місце для проведення великих заходів і культурного, і бізнесового характеру. В останні роки це добре помітно. З’явилася велика кількість нових культурних заходів і елітного, і ексклюзивного, і більш масового плану. І професійного також, які є не такими публічними, оскільки ними цікавляться люди, яких мають безпосередній професійний інтерес. Місто у цьому напрямку активно працює. Ця подія є, однозначно, стратегічно важливою у напрямку розвитку Львова як міста подій.

Цільові ринки, які важливі для Київського Міжнародного Фестивалю Реклами також важливі і для Львова, як туристичного центру. Це великі українські, російські, білоруські міста. А люди, які приїжджають на такі фестивалі є потенційно активні туристи, які розповідатимуть про свої враження.

Завжди важливо, аби приїжджали соціально активні люди. Люди, які працюють у рекламі, промоції, є дуже активними і вміють дуже гарно представити свої емоції і враження. Сподіваюся, учасники Київського Міжнародного Фестивалю Реклами залишаться задоволеними і в професійному сенсі і від перебування у Львові», - зазначає Остап Процик, радник міського голови з питань промоції та медіа.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: