У Львові стартував велопарад. Фото

Сьогодні у Львові у рамках всеукраїнського велодня вулицями міста стартував велопарад.

Про це повідомив кореспондент "Дивись/info"

Учасники велопараду проїдуть практично через усе місто і повернуться назад до Оперного театру у Львові.

Фото0751

Очолив велопараду мер міста Андрій Садовий. Загалом участь у велопробігу бере близько тисячі учасників

Фото0752

DYB_2570

Як розповів мер, до кінця цього року у Львові буде 50 км велосипедних шляхів.

«Велосипедисти, коли проїжджають по вулиці, відчують незручність. Наше завдання – щоб Львів був максимально готовий до того, що люди будуть їздити ровером як видом транспорту. Як це є у багатьох містах світу. Це швидко, безпечно і корисно для здоров’я. Львів є дуже компактним містом і це можна зробити.

Ми прийняли план, що до 2020 року понад 260 км, до кінця цього року – загально по місту буде зроблено 50 км вело доріжок. Коли їдеш по зробленій велодоріжці, то зовсім інші відчуття, ніж їхати по дорозі, яка для цього не пристосована», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів мер, на велопробіг приїхав на велосипеді з дому.

«Я проїду з велосипедистами по пр Свободи і потім поїду на роботу», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповідають організатори, на велопробіг запрошували 500-600 велосипедистів.

Маршрут велопробігу: проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площа Петрушевича, вул. Зелена, вул. Сихівська, проспект Червоної Калини, вул. Хуторівка, вул. Наукова, вул. Кульпарківська, вул. Антоновича, вул. Олександра Невського, вул Устияновича, вул. Соломії Крушельницької, вул. Січових Стрільців, проспект Свободи.

Акцію підтримали також Асоціація Роверистів Львова, Клуб велосипедного туризму «Колесо вітрів», Велоклуб друзів природи «Рух», Студентська Рада Львова.

Довідка

Всеукраїнський Велодень – загальноукраїнське свято, яке об’єднує тисячі велосипедистів України в спільному велопараді центральними вулицями міст. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий та активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

За сім років з моменту започаткування акції до неї приєдналося понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри України, та десятки тисяч людей. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: