У Білогорщі відкрили пам’ятну таблицю на честь Романа Шухевича. Фото

У неділю, 26 травня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь в урочистостях з нагоди Свята Героїв, які відбулися в селі Білогорща. Розпочалися урочистості із покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу. У покладанні квітів також взяли участь перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний, Герой України Юрій Шухевич, депутати, представники обласної виконавчої влади, громадських ветеранських та молодіжних організацій, студенти Львівського державного університету фізичної культури, ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут, школярі. Потім відбулося громадське віче на честь Свята Героїв.

Виступаючи на вічі Петро Колодій, зокрема, сказав: «Нація, в якої сильна історична пам’ять, яка пам’ятає свою історію і бере з неї уроки – має майбуття. Львівська обласна рада приділяє велику увагу історичній пам’яті українського народу». Також голова облради наголосив на тому, що в обласній раді діє Програма із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України. Минулого року в рамках цієї програми було встановлено більше, ніж 100 пам’ятників.

На завершення виступу Петро Колодій висловив упевненість в тому, що Євген Коновалень. Степан Бандера, Роман Шухевич – були, є і завжди будуть нашими героями.

Відкриття відновленої таблиці на честь Шухевича

Після громадського віча відбулося урочисте запалення Вогню Героїв і старт естафети за участю студентів Львівського державного університету фізичної культури.

Продовжилися урочистості на честь Свята Героїв у селі Білогорщі відкриттям відновленої пам’ятної таблиці на честь головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. Петро Колодій взяв участь у відкритті таблиці.

Віче коло пам’ятника Шухевичу

На завершення урочистостей в селі Білогорща, всі учасники заходу та гості відвідали Меморіальний музей Романа Шухевича, інформує прес-служба ЛОР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: