У Львові обговорять можливості заощаджування енергії

Сьогодні і завтра, 27-28 травня, у Львові триває дводенна конференція «Як провести масову санацію житлового фонду» в рамках українсько-німецького проекту «Енергозберігаюча санація житлових будівель».

Під час конференції учасники з різних міст та країн поділяться досвідом термомодернізації  житла  і обговорять ситуацію в Україні.

«Нам треба вчитися самим і вчити людей заощаджувати енергію в житловому секторі. Ми отримали в спадок від Радянського Союзу  старий житловий фонд, і  з року в рік він не стає кращим. Сьогодні можна сказати лише одне: це житло не витримує ніяких стандартів якості, яких дотримуються у Європі. Нашим завданням сьогодні є поступово переходити на новий енергетичний стандарт. Що це означає? Наприклад: умовно кажучи будинок можна опалювати з допомогою 1000 кубометрів газу, а після проведення заходів з енергозбереження, на той самий будинок  буде вистачати 700 кубометрів газу. Ось сенс цих заходів і цього навчання, які ми проводимо 27-28 травня, інформує прес-служба ЛМР.

Першого дня ми спілкуємося з тими, хто приймає рішення, з людьми які здатні формувати певну політику в галузі енергозбереження. Наступного дня ми говоримо з людьми, які вже є виконавцями, впроваджувачами цієї політики – це керівники ОСББ, керівники сегменту житлового господарства, директори комунальних житлових підприємств, тобто це ті люди, які є максимально практиками. Переконаний, що для обох сторін цей захід буде максимально корисним і інформативним», - розповідає Віталій Загайний, заступник голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: