«Львівську залізницю» пікетували. Фото

Сьогодні, 28 травня, біля управління «Львівської залізниці» пройшла акція «Запрягайте, хлопці, коней – відмінили поїзди». Таким чином організатори хотіли показати свій протест, за їх словами, проти нововведень «Укрзалізниці».

Про це повідомив кореспондент «Дивись.info»

Загалом акція протесту активістів громадянського руху «Відсіч» розпочалась із запізненням. Першими до журналістів вийшли працівники Львівської залізниці – керівник прес-центру Лілія Криницька та начальник пасажирської служби Богдан Яворський, які зазначили, що цінують і свій час, і час організаторів та журналістів, тому пропонують починати мітинг вчасно.

«Львівську залізницю» пікетували

У результаті спочатку відбувся брифінг для журналістів, під час якого представники «Львівської залізниці» пояснили ситуацію, після чого власне відбулася театралізована акція.

Зазначимо, що участь у пікеті під стінами «Львівської залізниці» взяло п’ятеро учасників, які, проте, запевняли, що зібрано дуже багато підписів мешканців усіх областей Західної України.

Активісти Громадянського руху «Відсіч» представили альтернативний потяг, яким тепер доведеться користуватися жителям чотирьох західних областей. Цей потяг складається із символічного коня та запряжених кількох возів. Таким чином активісти натякають, що після скасування потягу «Ковель-Чернівці» жителям Волинської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей доведеться користуватися транспортними засобами найбільш популярними кілька століть тому.

Львів’яни перейняли естафету протестів з Івано-Франківська, Чернівців та Луцька – мешканці яких на собі відчують наслідки «покращення».

Марія Доманська, організатор протесту в Луцьку повідомила, що «більше трьох тисяч волинян і не тільки висловилося проти скасування потяга "Ковель-Чернівці", і це реальне число тих, хто користується ним. Я думаю, це – аргумент "Львівській залізниці" на противагу її нелюдському рішенню. Таке враження, що Укрзалізниця керується якимись прихованими мотивами, адже тільки нерозумний буде скасовувати найрентабельніші потяги, а інші переносити на незручний час прибуття чи відправлення."

"Така політика у глобальному значенні веде до провінціалізації України" – заявив письменник Тарас Прохасько на акції проти скасування поїздів у Івано-Франківську.

«Львівську залізницю» пікетували

Особливу увагу львівські організатори акції звернули на відміну потяга «Київ-Чоп», який завжди був заповнений пасажирами. Протестувальники передали звернення з підписами від пасажирів Луцька начальнику Львівської залізниці із вимогою не скасовувати потяг «Ковель-Чернівці». Активісти «Відсічі» готові організовувати такі звернення і щодо інших напрямків залізничного сполучення.

"Ми не збираємось обмежитись однією акцією і шукатимемо шляхів вплинути на рішення Укрзалізниці" і повернути важливі поїзди. Шукатимемо можливості об'єднати зусилля з протестними ініціативами, що з'явились по всій Західній Україні внаслідок залізничних нововведень і намагатимемось змусити керівництво Укрзалізниці зважати на потреби людей", – заявляють організатори акції у Львові.

Нагадаємо, що акція «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди» відбулася в рамках кампанії протесту «Потяг – для людей!». Такі акції вже відбулися у Івано-Франківську, Чернівцях та Луцьку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: