Найменший у світі автомобіль прибуде в Україну. Фото

Peel P50 - найменший у світі серійний автомобіль, що потрапив до книги рекордів Гіннеса, буде представлено вперше в Україні 21-23 червня на фестиваль ретро-авто Leopolis Grand Prix у Львові.

Автомобіль відомий як «Священний Грааль» та Король світових мікромобілів. Спочатку був виготовлений на о. Мен (Великобританія) у 1960-их рр. Лише обмежена кількість Peel P50 були випущені перед тим, як зупинилося виробництво, і тільки декілька найперших авто залишилися сьогодні.

Авто є триколісним та однодверним, та обладнане ручкою ззаду, щоб його можна було розвернути навіть вручну (адже у авто початково не було задньої передачі). Вага найменшого в світі автомобіля 59 кілограмів. Максимальна швидкість 61 кмгод, повідомляють організатори

pell-p50

Компанія Peel Engineering знов відродила виробництво цих мініатюрних авто у 2010, щоб задовольнити фанатів цього мікромобіля у всьому світі.

З 21 по 23 червня найменше авто  може буде оглянути у дворику Львівської копальні кави, пл. Ринок, 10.

Нагадаємо:

Леополіс гран Прі  - подія №1 у світі ретроавтомобілів центральної Європи. Цьогоріч фестиваль, який відродив легенду 30-х, відбудеться 21-23 червня та перетворить Львів на музей ретроавто під відкритим небом. В часі фестивалю відбудуться перегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник», рекорд якої досі не побито.

Організатори фестивалю  Львівська міська рада, ЗаЗ Козак, Just Lviv It. Генеральний партнер Stare misto. Тон задаєш ти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: