Журналісти вимагають не допустити подальших нападів на своїх колег

28 травня о 13:00 біля Головного Управління МВСУ у Львівській області (пл. Г. Григоренка, 3) пройде акція «Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо», повідомили активісти Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) у Львові.

У вівторок спливає 10-денний термін службового розслідування щодо міліціонерів, які не втручалися у побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя у Києві.

«Акція покликана знову нагадати про необхідність розслідування цього порушення, і попередити бездіяльність правоохоронців у Львові, щоб журналісти почували себе у повній безпеці під час своєї роботи», – зазначають організатори.

Впродовж акції активісти НМПУ у Львові передадуть начальнику ГУ МВС України у Львівській області Олександру Рудяку лист з вимогою провести роз’яснювальну роботу серед правоохоронців Львівщини щодо поводження з журналістами і повідомити про це мас-медіа впродовж 2 тижнів.

Журналісти роздаватимуть міліціонерам пам’ятки з правовим аналізом побиття у Києві та інструкцією, як мають діяти правоохоронці у подібних випадках.

Запрошуємо журналістів прийти на акцію. Не будьмо байдужими! Це може трапитися з кожним із нас!

Нагадаємо, Львівські журналісти вимагають покарати правоохоронців, які допустили побиття журналістів

Активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові підтримують сьогоднішню акцію протесту під стінами МВС в Києві, ініційовану Національною спілкою журналістів і Незалежною медіа-профспілкою «Міністре, розслідуй або йди геть!». Вони пропонують керівництву МВС вжити заходів щодо покарання представників правоохоронних органів, які спостерігали за побиттям журналістки 5-го каналу, уродженки Львова, Ольги Сніцарчук і журналіста газети «Коммерсантъ» Влада Соделя.

“За словами Ольги Сніцарчук, за побиттям “пильно” спостерігали правоохоронці. Їхня пасивна реакція є проявом бездіяльності та невиконання ними службових обов’язків. Така бездіяльність потребує застосування санкцій вищим керівництвом до відповідних правоохоронців”, – міститься у заяві журналістів.

Окрім цього, активісти НМПУ у Львові підтримують спільну заяву Незалежної медіа-профспілки (НМПУ) і Національної спілки журналістів (НСЖУ) із закликом до Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка примусити своїх підлеглих виконувати свої обов’язки, або піти у відставку.

На думку журналістських організацій, подібна обурлива практика стає традиційною на території України. Правоохоронці продовжують уперто відмовлятися відкривати кримінальне провадження щодо тих, хто нападає на журналістів. А якщо провадження відкривається, то справу швидко закривають під надуманим приводом.

Також активісти НМПУ у Львові пропонують київським колегам на кожній прес-конференції та інтерв’ю з представниками правоохоронних органів в першу чергу запитувати щодо ходу справи про побиття журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: