Для реклами у Польщі не потрібно вільної преси, - з медіафоруму у Львові

Під час третього дня львівського медіафоруму пройшла дискусія на тему «Чого хочеш бізнес від медіа? Чого медіа хочуть від бізнесу». Про це повідомив кореспондент «Дивись.info».

Участь у дискусії взяли представники компаній ПАТ «Кредобанк», компанії «Донбас», Індустріального телевізійного комітету (Україна).

«Настільки буде якісна журналістика у медіа, на стільки вона буде приваблювати бізнес. Якщо на сторінках медіа буде професійний економічний текст, то такі видання і матимуть рекламу від провідних брендів», - розповів Віктор Гальчинський.

За його словами, дуже часто ЗМІ, якщо пишуть щось погане, то обов’язково напишуть і назву компанії і те, що «щось десь не працює», а якщо інформація позитивна, то напишуть «одна із компаній».

Експерти наголосила, що така політика – велика помилка як керівництва редакцій, так і власників медіа холдингів.

«Якщо ЗМІ якісно писатиме про економіку і вказуватиме назву банку, де працює експерт, котрий коментує ту чи іншу проблему, то з часом цей же банк дасть рекламу у цьому ЗМІ», - наголосив Віктор Гальчинський.

Своєю чергою Дмитро Крепак (ПАТ «Кредобанк») наголосив, що великому бізнесу потрібна незалежна преса, адже якщо не буде вільної преси, то і не буде вільного бізнесу.

Він розповів один приклад співпраці із одним медіа, де одна із компаній почала замовляти власну рекламу. «Але цей проект не пішов і ми від нього відмовились. Текст не пішов, бо новини про нас були аж занадто солодкими. Медіа знайшло велику компанію і хоче писати тексти так, щоб не втратити цю компанію, однак такі тексти не є ефективними», - відзначив експерт.

Натомість експерт із Польщі наголосив, що для реклами у Польщі не потрібно вільної преси, а потрібна пресу, яку читає цільова аудиторія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: