"Укрпошта" хоче збудувати логістичний центр у Малехові?

У Садового пояснили, як збиратимуть кошти за паркування у центрі міста
У межах пілотного проекту плата за паркування у центральній частині міста зросте до 8 та 6 грн/год Відповідно до ухвали сесії ЛМР, у Львові на 3 місяці змінять плату за паркування у центральній частині міста. Так, вартість паркування на закритих паркувальних майданчиках вул.Валовій складатиме 8 грн/год., а на відкритих — до 6 грн/год. Такі тарифи діятимуть з 1 квітня до 1 липня цього року.

Вчора, з Порядку денного пленарного засідання сесії депутатів Малехівської сільської ради було вилучене питання виділення земельної ділянки під логістичний центр сортування пошти державного підприємства поштового зв’язку «УКРПОШТА», повідомляють в ГО «СПАС».

У зв’язку з чисельними скаргами мешканців села Малехів на можливість проведення земельної афери, ГО «СПАС» скерувала заяву відповідного змісту в Малехівську сільську раду. В якій було запропоновано провести громадські слухання з цього питання, а саме питання зняти з Порядку денного засідання депутатів.

Заява була зачитана на засіданні депутатів Малехівської сільради особисто сільським головою, Володимиром Сеньковським. Після чого, свою думку довели до відома сільського голови довели також і окремі депутати сільради та гості.

«Ми оперативно підготували та скерували звернення в Малехівську сільраду, «УКРПОШТА» та державну інспекцію сільського господарства Львівської області.

Повірте, більш ніж дивно виглядає проект створення логістичного центру «УКРПОШТА». Саме підприємство знаходиться на грані збитковості, протягом останніх років скорочуються поштові відділення та штат працівників, були утилізовані лінії автоматичного сортування пошти Львівського поштамту. І тут, підприємство планує відкрити сортувальний центр, за межами Львова. На ділянці у 9 гектарів, з великим штатом працівників? За що обіцяє побудувати селянам дитячий садок на 150 місць та на загальну суму проекту 17 мільйонів гривень!

За моїм особистим розрахунком, враховуючи ціну сотки в селі Малехів, земельна ділянка в 9 гектарів буде коштувати приблизно 3 мільйони гривень, а тут пошта планує інвестувати 17?

Сільський голова Малехова п. Сеньковський, на засіданні  спробував довести, що громадська думка була врахована. Мовляв, серед мешканців попередньо проводилося анкетування. Але продемонстровані сільголовою шаблони анкет не мали реквізитів сільради, підпису чи печатки. Сам зразок анкети не затверджений рішенням сільвиконкому. Та і самі анкети чомусь в селі ніхто не бачив!

Отож, гадаю що якщо питання в майбутньому ще буде підійматися, то попередньо будуть обов’язково проведені громадські слухання.

Але, щось мені підказує, що питання виділення землі під логістичний центр «УКРПОШТА», в Порядку денному сесії депутатів більше не з’явиться» - зазначив  заступник голови ГО «СПАС», Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: