Потюк знову вляпався у скандал

Ехо війни у звільненій Семенівці
Зруйновані будинки, розтрощені магазини, дороги побиті ямами від снарядних та мінометних мін, повсюди сліди від куль, — так зустрічає майже після двох років звільнення від російських бойовиків село Семенівка, що розташоване у передмісті Слов’янська на Донеччині.

Мiлiцiя вiдкрила кримiнальне провадження щодо незаконного використання примiщення культової "Порохової вежi". Унiкальна пам'ятка XVI столiття на вулицi Пiдвальнiй, 4, бiльшостi вiдома завдяки ресторану з однойменною назвою, що працює у вежi.

Власником цього ресторану є дружина начальника управлiння охорони культурної спадщини Львiвської облдержадмiнiстрацiї Валерiя Потюка.

Як вдалося ранiше з'ясувати газеті "Експрес", примiщення вежi родина Потюкiв орендує у Спiлки архiтекторiв за досить дивною угодою i на дуже вже вигiдних умовах: платить усього-на-всього 1 500 гривень за оренду майже 130 м2.

Це при тому, що оренда квадратного метра з комерцiйною метою у центрi мiста коштує вiд 20 до 80 доларiв (родина Потюкiв мала би платити за оренду щонайменше вiд 21 060 до 84 240 гривень за мiсяць).

Та найцiкавiше: дружина пана Потюка не виконує навiть тих мiзерних зобов'язань, якi взяла на себе, i має перед Спiлкою архiтекторiв заборгованiсть на суму близько 17 тисяч гривень, пише "Експрес".

"Ресторан дає пановi Потюку великий дохiд -- однозначно. Бо вiн займає ще й лiтнiй майданчик, i ця територiя (10 соток) є нашою, але ми з того нiчого не отримуємо", -- розповiв Олександр Ярема, голова Львiвського управлiння Нацiональної Спiлки архiтекторiв України.

Тепер з'ясовувати законнiсть використання примiщення "Порохової вежi" будуть правоохоронцi. "Галицький райвiддiл мiлiцiї Львовапорушив кримiнальне провадження за 298 статтею, частина 2: нищення, руйнування пам'яток iсторiї або культури", -- повiдомила працiвник вiддiлу зв'язкiв з громадськiстю головного управлiння МВСУ Львiвщини Лiна Штойко.

Сам Валерiй Потюк заявив, що нiяких повiдомлень iз мiлiцiї не отримував i має право заробляти на "кусень хлiба".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: