Українцям слід готуватись до повені

У Ходорові обрали міського голову
В неділю, 27 березня, відбулися перші вибори депутатів Ходорівської міської ради об’єднаної територіальної громади і перші вибори Ходорівського міського голови.

Значне підвищення води в річках Центральної Європи, зокрема, в Дунаї, докотиться до України через 20-25 днів.
Про це повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його словами, зростання рівня води на зарубіжному Дунаї і менш значних річках йде на Україну, і наприкінці червня у західних та південних областях буде несолодко.

При цьому, зазначив А. Прокопенко, на території України вже зараз також через дощі спостерігається підвищення рівня води в річках у басейні Прута, Тиси та Дністра в середньому на 50 сантиметрів.

Триває повінь у Волинській, Рівненській, Львівській та Івано-Франківській областях.

А. Прокопенко підкреслив, що вже 3-4 червня в басейнах Сяну та Дністра очікується підйом рівня води на 1-1,5 метра, однак це не несе загрози населеним пунктам. Найнебезпечніша ситуація - у Волинській області, де через розлив Прип'яті можуть бути затоплені деякі населені пункти, пише УНІАН.

Як повідомлялося раніше, Центральна Європа потерпає від сильних і тривалих дощів. Зокрема, у Празі була оголошено третій найвищий рівень загрози повені. В Австрії та Німеччині, особливо в районі річки Дунай евакуюють цілі міста, рівень води в яких б'є історичні рекорди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: