"Віртуози Львова» вшанують Вагнера

На XXXІI Міжнародному фестивалі музичного мистецтва «ВІРТУОЗИ» утворилася своєрідна арка пошанування двох класичних композиторів. На відкритті фестивалю звучала музика пам’яті італійського композитора Джузеппе Верді, а його закриття вшанує 200-ліття від дня народження німецького композитора Ріхарда Вагнера.

Завершальний концерт фестивалю відбудеться у неділю, 9 червня, о 18. 00. Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-ЛЬВІВ» гратиме під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України  Володимира Сивохіпа.

Арії з опер великого композитора виконає вихованка львівської вокальної школи, примадонна німецької опери на Рейні в Дюссельдорфі, яка з великим успіхом співає головні партії багатьох класичних опер – Наталія Ковальова.

Сьогодні Наталя Ковальова відома і титулована оперна співачка Німеччини. Її чарівне сопрано і акторські здібності полонять вимогливу європейську публіку. Але до такого успіху поза межами батьківщини її привела кропітка щоденна праця і любов до людей, сцени, опери, музики. Спершу було навчання у Львівській музичній школі імені Соломії Крушельницької, потім  у Львівській консерваторії, Вроцлавській музичній академії, Дрезденському інституті музики.

А справжнє визнання прийшло до молодої оперної співачки з України у 2004 році, коли отримала приз глядацьких симпатій на одному з найпрестижніших конкурсів молодих оперних виконавців «Опералія» у Лос-Анджелесі, засновником якого є легендарний Пласідо Домінго. Зі світовими тенорами Пласідо Домінго і Хосе Каррерасом талановитій українці пощастило працювати.

Наталія Ковальова спілкується з публікою голосом серця. Вона підкорила світові сцени своїм талантом і зараз працює за шаленим графіком, але не уявляє свого життя без України.

«Щоб мати шанувальників, щоб на твої концерти очікували,  потрібно бути відкритою перед глядачами, дивитись їм зі сцени у вічі і говорити: «Я вас люблю, я люблю свою публіку!».

Про співпрацю з Академічним молодіжним симфонічним оркестром «INSO-Львів» Наталія Ковальова говорить: «В оркестрі «INSO-Львів» працюють молоді люди; вони енергійні, охоче займаються музикою. Усі талановиті, з багатьма музикантами я навчалася. Мені подобається працювати разом з талановитими людьми. Мені здається, що талановиті люди відчувають одне одного. Я дуже рада, що цей концерт відбудеться у супроводі ОРКЕСТРУ «INSO».

Нагадаємо, що цей рік ЮНЕСКО проголосило роком Ріхарда Вагнера. У Львові 20 років існує товариство Вагнера, яке пропагує високі ідеали мистецтва.

Невідомо, чи німецький композитор Ріхард Вагнер бував у Львові, радше – ні. Втім його друг, композитор Ференц Ліст, з донькою якого був одружений Вагнер, відвідував Львів і Хмельницький.

Про це повідомили у відділі реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: