А ви задоволені своїм перевізником?

4 червня прес-служба Львівської ОДА розіслала новину із феєричним заголовком про те, що за 5 місяців 2013року до ОДА надійшло 680 звернень щодо незадовільної роботи пасажирського автомобільного транспорту.

У повідомленні прес-служби зазначається, що заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко провів нараду з перевізниками та власниками автостанцій Львівської області щодо наявного стану перевезень та якості надання перевізниками послуг пасажирам.

«Зокрема, під час наради заслухали інформацію про стан обслуговування приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування перевізниками області та про роботу автотранспортних підприємств в рамках місячника профілактичних заходів «Автобус-2013»», - сказано у повідомленні.

Зазначимо, що станом на 01.06.2013 в маршрутній мережі області діє 805 автобусних маршрутів загального користування, в тому числі 344 міжміських та 461 приміський. На зазначених маршрутах працює 1649 автобусів. До обслуговування маршрутів задіяно 81 перевізника.

Лише офіційних скарг 680! Яка реакція?

«Як повідомлялось на нараді, за 5 місяців 2013 року в обласну державну адміністрацію надійшло близько 680 звернень Народних депутатів України, депутатів обласної та районних рад, органів місцевого самоврядування, громадян щодо незадовільної роботи пасажирського автомобільного транспорту», - повідомляє прес-служба ОДА.

У повідомленні також відзначається, що на близько 15% маршрутів перевізниками не виготовлено паспорти нового зразка. «Зауваження є до роботи практично всіх перевізників області, що свідчить про не належну роботу керівників автопідприємств та автостанцій з персоналом підприємств, спрямовану на дотримання норм законодавства та якість надання послуг», - сказано у інформації.

Якщо ж справді ОДА, найвищий орган влади області, має зауваження до перевізників області, то не повинно лише їх озвучувати у прес-релізі, а розповідати і про конкретні кроки задля усунення таких зауважень.

Далі у повідомленні йдеться, що на нараді обговорили робочі питання щодо проведення конкурсу з перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

Перевізникам Львівщини у додаток «пхатимуть» нерентабельні маршрути

DSC_4514 DSC_4539

Сергій Василенко зазначив, що на виконання завдання голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука у формуванні комплектів маршрутів для перевізника, який переможе у конкурсі, буде поєднано збитковість та надприбуток.

«Усі прагнуть виграти найбільш рентабельні маршрути, але нам слід якісно обслуговувати усіх пасажирів. Тому для перевізника, який переможе у конкурсі на популярний маршрут, додатково буде додано ще й маршрут з низькою рентабельністю. Це дасть нам змогу в рівних умовах обслуговувати усіх пасажирів області», – наголосив С.Василенко.

GPS буде у і області?

Також він додав, що при оголошенні конкурсів будуть ставитись вимоги щодо облаштування автобусів GPS-навігаторами.

ВАРТО ЗАПАМЯТАТИ!

Також прес-служба ОДА інформує, що при конкурсному комітеті буде створено громадську раду із залученням представників ЗМІ, які перед проведенням конкурсів здійснять об’їзд всіх перевізників-претендентів та нададуть на засідання конкурсного комітету відповідні відео – та фотоматеріали.

Кожне засідання конкурсного комітету буде починатись з перегляду цих матеріалів, які характеризуватимуть роботу перевізників.

Насправді останнє повідомлення виглядає дещо дивним, адже проведення конкурсів для перевізників у облдержадміністрації завжди чи не найбільше трималось за сімома замками. Якщо на цей раз ОДА дійсно дозволить відкритий доступ представникам преси до цих процесів, то це буде справжнім «доступом до публічної інформації» на Львівщині.

А наразі таке повідомлення прес-служби виглядає дещо, як мінімум, злорадним. І хоча б тому, що офіційно озвучуючи кількість скарг громадян на перевізників, ОДА навіть словом не примовилась про те, скільки відсотків цих скарг не те, що задоволено, а надано відповідь у вказаний законом термін.

Маю підстави про це говорити, адже давно вивчаю цю тему спільно із головою профільної комісії обласної ради Михайлом Задорожним, який не дасть збрехати у цьому питанні. Керівництво обласного управління транспорту на усіх засіданнях комісії у облраді на усі скарги мешканців області має стандартну, роками заготовлену відповідь: «Вивчимо, розберемось, не усе так просто». Таким чином і прикривається халатність перевізників, що уже спонукає на певні роздуми.

«Дивись.info» бере питання діяльності обласного управління транспорту на особистий контроль і готує до друку декілька публікацій щодо цього питання, яке турбує левову частку мешканців нашої області.

Також звертаємось до наших читачів із проханням повідомляти про будь-які порушення збоку перевізників за телефоном нашої редакції 063-907-90-90 або писати на [email protected]

Олег Довганик, «Дивись.info»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: