Чиновники Львівської ОДА не готові оздоровити дітей, - Королевська

Станом на 5 червня, на оздоровлення поїхали 112 500 українських дітей, до закладів відпочинку - 1 млн. 360 тисяч.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська в ході селекторної наради з питань оздоровлення дітей влітку 2013 року, передав кореспондент Голос UA.

Так, серед областей, де найбільше проблем з проведенням кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей міністр назвала Львівську, Чернівецьку, Волинську, Житомирську, Закарпатську, Чернігівську, Полтавську, Харківську, Хмельницьку та Черкаську області.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в кожній області країни протягом літа повинно відпочити не менше 70% дітей шкільного віку і як мінімум 40% повинні не тільки відпочити, а й отримати оздоровлення.

Як зазначила Н. Королевська, за наявними даними, в окремих регіонах показники не досягають ні 70%, ні 40%.

«Це в першу чергу стосується таких областей: Волинська - 64%, Житомирська - 62,4%, Закарпатська - 65%, Львівська - 55,7%, Полтавська - 64, 5%, Чернівецька - 60,9%, Чернігівська - 68 , 9% », - сказала вона.

Що стосується оздоровлення, то менше 40% загальної кількості дітей заплановано оздоровити в таких областях як Волинська - 16, 8%, Закарпатська - 25%, Львівська - 28%, Харківська - 21%, Хмельницька - 24%, Черкаська - 28%, Чернівецька - 14%.

У той же час представники деяких областей, зокрема, Львівської та Чернівецької, під час наради повідомили, що інформація, надана Міністерству соцполітики, про хід кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей у їхніх регіонах не відповідає дійсності. Так, за їх словами, і відпочинком, і оздоровленням буде забезпечена необхідна кількість дітей.

У результаті чиновники зійшлися на тому, що, можливо, стався «інформаційний розрив», і відзначили, що планують провести службове розслідування.

Н. Королевська вибачилася перед тими областями, інформація про яких була представлена ​​«некоректно», і пообіцяла також провести службове розслідування.

У разі, якщо після уточнення даних з'ясується, що інформація про певні областях не відповідає дійсності, то будуть прийняті кадрові рішення, іншими словами, міністр пригрозила звільненнями тим, з чиєї вини сталася неточність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: