Львівщина вшанувала отця Маркіяна Шашкевича

Odin-v-kanoe_5

7 червня голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик взяв участь у вшануванні пам’яті засновника «Руської Трійці» отця Маркіяна Шашкевича. Сьогодні минає 170 років від дня смерті Будителя української національної свідомості в Галичині.

Заходи із вшанування пам’яті Маркіяна Шашкевича розпочалися покладанням квітів до його могили на Личаківському кладовищі та заупокійною панахидою. Потім відбулося громадське віче.

Виступаючи на вічі, Ярослав Качмарик наголосив на тому, що сьогодні по-особливому звучить молитва із якою жив і творив отець Маркіян Шашкевич. «Засновник Руської Трійці, він хотів, аби дух українства в Галичині зростав і міцнів, – сказав Ярослав Качмарик. – І цей дух, дякуючи таким людям як Шашкевич, тут залишився і твердішав. Спадщина, яку нам залишив Шашкевич, розвивається. Завдяки таким особистостям як отець Маркіян, нині ми маємо українську державу».

В урочистостях із вшанування пам’яті отця Маркіяна Шашкевича також взяли участь представники виконавчої влади області і міста Львова, священики, літератори, науковці, представники громадських організацій Львівщини та студентство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: