По Львову оголошено штормове попередження!

На сьогодні, 7 червня, метеорологи прогнозують дощ, зливи, місцями з градом, пориви вітру до 30 метрів за секунду. Управління МНС у Львівській області оголосило штормове попередження.

Останній кілька днів погода у Львові продовжує нас лякати то рясними дощами, то зливами, то повенями, а сьогодні навіть можливий град. Разом з інформацією про підвищення води в Західному Бузі, найближчим часом підтоплення Львова стає дуже вірогідним.

Сьогодні рекомендується не виходити з дому без важливої потреби, завжди мати при собі парасолю і не випускати на вулицю маленьких дітей без нагляду.

Народний прогноз погоди: 7 червня відзначається день пам'яті священномученика Ферапонта і Івана Предтечі. У минулі часи цей день називали медяними росами, Ферапонт Горобинник. У народі про цей день говорили: "З Іванового дня пішли шкідливі (медяні) роси, які приносять рослинам хвороби". 7 червня часто гримить грім. Особливо наші пращури спостерігали у цей день за горобиною: якщо на ній багато квітів - буде хороший урожай хліба. А якщо горобина пізно розцвітає, то осінь буде довгою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: