Роздобудько розповіла, як «Зробити це ніжно». Фото

Сьогодні, 7 червня, у львівській книгарні «Є» пройшла презентація книги Ірен Роздобудько «Зроби це ніжно». На презентацію «своєї маленької дитини» письменниця прийшла із своїм чоловіком бардом Ігорем Жуковим.

Про це повідомив кореспондент «Дивись.info».

«Лейтмотивом усіх моїх книжок є гасло – якщо ти чогось дуже хочеш, то це обов’язково рано чи пізно до тебе приходить. Якщо говорити про «Зроби це ніжно» - то це чотири новели, які я досить дивно побудувала. Якщо ви прочитаєте першу новелу, то очікування від другої у вас не виправдаються, бо вона – зовсім на іншу тему і тематику. І такі відчуття у вас будуть після кожної новели, а четверта новела знівелює усі ваші враження про перші три новели. Це дуже різноманітна книжка», - сказала Роздобудько.

foto9

Під час презентації вона також традиційно прочитала уривки із кожної новел.

foto6

Зокрема перша новела «Дивні дорослі», за словами Роздобудько, показує те, як дитина сприймає світ дорослих.

foto10

«Згадайте себе у дитинстві, коли батьки говорили вам, що більше морозива не можна, бо буде боліти горло. Або ж інший приклад – коли батьки кажуть, що курити і вживати алкоголь – це шкідливо, натомість ввечері собі це дозволяють. Які відчуття у дитини? Це певні подвійні стандарти і поняття», - пояснила письменниця.

foto1

Роздобудько також прочитала уривок із книжки, у якому розповідається про подароване із закордону дороге пальто, яке мама із бабусею вирішили за дорожчі гроші продати вчительці школи, а натомість за ці гроші собі купити кілька речей. Власне ця історія описується із точки зору маленької дівчинки, які по своєму розуміє і аналізує ці дії дорослих.

foto2

Під час презентації Роздобудько також розповіла, що у книзі є прототипи Ніни Грей, «яку досі дехто вважає зрадницею», історії про Марка Вовчка, про власницю Нимерова, а також про трьох соратників Жанни Д’Арк, які зібрались разом на 25 річницю її смерті.

foto6

«Я дуже рано прочитала протоколи допитів Жанни Д’Арк, десь у 13 років, і мені завжди було дивно, як ця дівчина уміло відповідала на запитання, що її не могли ні у чому звинуватити.

foto9 foto10

«Ці історії є на фактажі, але, звичайно, я щось трохи театралізувала, але про Жанну Д’Арк – це досить сучасна історія», - зазначила Роздобудько.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: