Львівщина працює над реалізацією Національного проекту «Нове життя»

У Львові затвердили перелік природоохоронних заходів на 2016 рік
Львівська міська рада затвердила перелік природоохоронних заходів, які цьогоріч фінансуватимуть за кошти загального фонду міського бюджету, а також річний план пріоритетного фінансування з фонду охорони навколишнього середовища.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук у п’ятницю, 7 червня, провів робочу зустріч з головним акушер – гінекологом МОЗ України, член – кореспондентом НАМН України В’ячеславом Камінським. Учасниками зустрічі також були директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ірина Романів, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Орест Середа, заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Микичак, начальник управління капітального будівництва ОДА Євген Горностай, головний лікар обласного клінічного перинатального центру Лариса Янів.

Зустріч була присвячена обговоренню стану реалізації Національного проекту «Нове життя» у Львівській області. Нагадаємо, що національний проект «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» впроваджується у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.  Проектом передбачено створення мережі перинатальних центрів ІІІ рівня, що дасть змогу суттєво покращити якість перинатальної допомоги. В його рамках за два роки в Україні вже відкрито десять сучасних перинатальних центрів, в яких вже народилось 25 тисяч немовлят.

Головний акушер – гінеколог МОЗ України В’ячеслав Камінський розповів про стан реалізації національного проекту «Нове життя» в Україні за результатами наради «Регіоналізація перинатальної допомоги: перші підсумки роботи в регіонах – учасниках Національного проекту «Нове життя», що відбулась 30 травня в Перинатальному центрі  АР Крим під головуванням першого заступника глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової. В.Камінський також поділився своїми пропозиціями щодо оптимальних шляхів і медичних аспектів реалізації Проекту і функціонування Концепції регіоналізації перинатальної допомоги на Львівщині.

Водночас голова облдержадміністрації зосередив увагу присутніх на особливій відповідальності управлінців, проектантів та адміністрації перинатального центру, на етапі завершення проектних робіт. Він також наголосив на необхідності своєчасного і якісного коригування та уточнення усіх зауважень, що ставляться перед областю експертами Національного проекту.

Віктор Шемчук також зазначив, що найближчим часом планує особисто очолити делегацію Львівської області на засіданні Експертної ради Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Зазначимо, що Експертна рада розглядатиме питання відкриття фінансування з Державного бюджету на проведення реконструкції обласного клінічного перинатального центру і створення на його базі найсучаснішого закладу ІІІ рівня перинатальної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: