Львівський трамвай коштуватиме 11, 91 млн грн. Фото

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, перший низькопідлоговий трамвай, який виготовляють у Львові, вже на фінальній стадії завершення. Планується, що ще цього року трамвай курсуватиме на одному з маршрутів.

«Трамвай на фінальній стадії. Думаю, що до кінця цього місяця ми вже побачимо його. Наступний етап – це ліцензуванні і випробування. Плануємо, що цього року він вже мав би вийти на один з львівських маршрутів. Враховуючи, що він низькопідлоговий, а в нас найбільш готовим для низькопідлогового трамваю буде маршрут №2. Цей маршрут буде відремонтований повністю, тому трамвай, швидше за все, буде їздити по цьому маршруту. Але важливо, щоб пройшла сертифікація, щоб були оформлені усі документи. Бо це безпека людей. Це перший в Україні низькопідлоговий трамвай, таких ще в Україні не випускали ніколи», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» на замовлення Львівської міської ради завершує складання першого в Україні низькопідлогового трамваю «Електрон», призначеного для колії шириною 1000 мм.

Трамвай - це п’ятисекційний однопросторовий комфортний вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо пасажирів з дітьми та людям з обмеженими можливостями.

Кількість місць для сидіння - 58 осіб, максимальна пасажиромісткість - 250 осіб.

Після проведення повного циклу випробувань та відповідної державної сертифікації «Електронтранс» до 1 липня передасть Львову перший п`ятисекційний трамвай з маркою «Електрон».

Вартість виробництва трамваю за кордоном становить від 2,2 до 2,7 млн. євро, у Львові – це 11 млн. 910 тис. грн. З підприємством, яке виграло тендер, 24 липня 2012 року було підписано угоду.

24-tramvay-3 24-tramvay-1 24-tramvay-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: