Ретро-ралі «Пекін-Париж» проїде через Україну

22-23 червня колона автомобілістів найвагомішого у світі ретро-ралі «Пекін-Париж»  проїде вулицями Львова.

Зазначимо, що ралі ретро-автомобілів проводиться раз на три роки під егідою Endurance Rally Association з офісом в Англії. Цього року воно відбудеться вп’яте. За 32 дні 96 екіпажів із 26 країн на автомобілях, яким не менше 30 років, планують проїхати через вісім країн: Китай, Монголію, Росію, Україну, Словаччину, Австрію, Швейцарію та Францію.

Як повідомляють організатори ралі, для того, щоб отримати нові враження, щоразу від Пекіна до Парижа  автомобілісти їздять по відмінним маршрутами. Україну відвідають вперше.

Також організатори інформують, що учасники ретро-ралі вирушили в дорогу з Пекіна від Великого Китайського муру 28 травня, вже 19 червня перетнуть російсько-український кордон в пункті пропуску «Гоптівка» та проведуть ніч у Харкові. Зранку 20 червня учасники пробігу від площі Свободи по Сумській виїдуть на Полтавський шлях і потім на трасу Харків-Київ. 20-21 червня вони проведуть у столиці: при необхідності проведуть техогляд та ремонт своєї авто техніки, відпочинуть, полюбуються столицею та проведуть спортивні заїзди на автодромі «Чайка».  Львів’яни зможуть оглянути автомобілі, що рухатимуться по маршруту у центральній частині міста ввечері 22 червня, а вже 23 червня колона ретро-автомобілів  залишить територію нашої країни на контрольно-пропускному пункті «Чоп». Фініш заплановано на 29 червня в Парижі.

Зазначимо, що ралі територією нашої батьківщини відбудеться за підтримки Автомобільної федерації України (ФАУ). Члени Комітету Історичних автомобілів ФАУ допомагатимуть учасникам ралі у технічних та організаційних питаннях.

Варто також відзначити, що найстарший автомобіль-учасник цьогорічних змагань – столітній Ford Model T з Австралії, а наймолодший – французький Renault 4, якому 31 рік, також участь у гонці візьме єдиний пострадянський екіпаж №61 «Москвич-412»

Більш детальна інформація на сайті організаторів ралі http://www.endurorally.com/pages/5th-peking-to-paris-rally-2013

Координатор ралі «Пекін-Париж» територією України – Євгеній КРАВС (Комітет Історичних автомобілів ФАУ).

Контактний  тел. 067 900 1111, e-mail:  [email protected]

Акредитація журналістів для висвітлення автопробігу  [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: