На Львівщині закриють радіо?

Камянка-Бузька «Свобода» виступила проти закриття районної радіостанції

"23 квітня 2013 року закінчився термін ліцензії на мовлення Кам’янка-Бузького районного радіо. Ця радіостанція працює в ефірі впродовж 50 років, виконуючи важливу функцію інформування населення. У 2012 році працівники радіоредакції розпочали збір необхідних документів для отримання нової ліцензії. Проте, несподіваною перешкодою в роботі журналістів стала місцева влада. Справа в тому, що співзасновниками радіостанції є районна рада і районна державна адміністрація. Для отримання нової ліцензії зі складу засновників необхідно вивести райдержадміністрацію, як того вимагає Закон України «Про телебачення і радіомовлення». Оскільки в законі зазначено, що виконавча влада не може бути засновником ЗМІ. Незважаючи на неодноразові звернення редколегії районного до голів райдержадміністрації та районної ради з проханням вирішити зазначене питання та внести зміни до редакційного статуту, проблема залишається невирішеною.

Щоб районне радіо не припинило виходити в ефір журналісти подали клопотання про надання дозволу на тимчасове мовлення. Проте, чи буде відповідь Нацради позитивною, наразі невідомо. Побоюючись розголосу та народного гніву голова райдержадміністрації із запізненням видав розпорядження про вихід райдержадміністрації із співзасновників районного радіо. Однак, не дотримано термінів, щоб затвердити зміни до статуту радіомовної організації на черговій сесії районної ради, яка відбудеться 21 червня.

Ще одним способом «впливу» на роботу радіомовлення, який намагаються застосувати є обмеження фінансування заробітної плати працівникам редакційного колективу. Як виявилося і тут немає чіткої позиції районної влади та депутатів, серед яких з’явились противники ЗМІ.

Очевидно, перед президентськими виборами ставленики регіоналів панічно бояться висвітлення реального стану справ про те, що діється в районі та державі, тому всіляко намагаються перешкодити районному радіомовленню отримати нову ліцензію та бюджетну підтримку.

Кам’янка-Бузька районна організація ВО «Свобода» рішуче засуджує спроби зупинити роботу районного радіомовлення. Такі дії райдержадміністрації та районної ради ми розцінюємо як тиск на ЗМІ та загрозу для свободи слова. Вимагаємо припинити знищення районного радіомовлення та відкинути нездорові політичні амбіції натомість зробити все для того, аби мешканці району і надалі могли отримувати інформацію про життя району.

Звертаємось до голови райдержадміністрації та районної ради із закликом вжити вичерпних заходів для забезпечення безперебійної роботи радіомовлення та сприяти його всебічному розвитку", - йдеться у заяві "Свободи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: