Польський Сенат цього тижня прийме скандальне рішення щодо волинських подій

Уже цього тижня – або у середу, або у четвер, польський Сенат прийме скандальну ухвалу щодо трактування волинських подій під час Другої світовій війни.

Про це сьогодні під час засідання круглого столу у Львівській обласній раді повідомив історик Володимир В’ятрович та депутат Львівської облради, голова ЛКП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета.

«Уже у цю середу або четвер Сенат розгляне законопроект щодо волинських подій, тому сьогодні ми під час засідання круглого столу повинні напрацювати власну думку, яку, до речі, завтра будемо виносити на сесію обласної ради, щоб ми офіційно від обласної ради завтра звернулись до здорового глузду депутатів польського Сейму», - сказав Святослав Шеремета.

Він також додав, що польська преса намагається трактувати події на Волині не з точки зору історії, а з точки зору політичної доцільності», - відзначив Святослав Шеремета.

Привітав присутніх учасників круглого столу і депутат від ВО «Свобода» Андрій Холявка, який зазначив, що голова обласної ради Петро Колодій плідно готується до завтрашнього пленарного засідання, тому не може брати участі у засіданні цього круглого столу, однак бажає учасникам плідної роботи.

«Польська сторона намагається переписати історії і покласти на українські плечі відповідальність за історичні конфлікти. Це дуже тривожний сигнал», - зазначив Андрій Холявка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: