На Львівщині до кінця року обіцяють створити 4 тисяч місць у садочках

У 2013 році в Львівській області передбачено збільшити  мережу дошкільних навчальних закладів на 35, в тому числі 31 шляхом реорганізації шкіл  у навчально-виховні комплекси «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» та додатково охопити дошкільною освітою до 4 тис. дітей.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук під час Всеукраїнської селекторної наради, яка відбулась 18 червня під головуванням Віце-Прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, повідомляє прес-служба ОДА.

Варто відзначити, що потреба області в охопленні дітей дошкільними навчальними закладами становить 6100 місць.

«На виконання нових соціальних ініціатив Президента України  в області  вживаються відповідні заходи щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Але навіть при створенні 4 тис. нових місць у ДНЗ, в нас залишається ще черга більше, ніж 2 тис. дітей. Тому облдержадміністрація й надалі буде активно працювати в цьому напрямку», – сказав В.Шемчук.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул дав доручення голові ОДА подати в Міністерство освіти й науки України графік розширення мережі ДНЗ із зазначеними школами, закладами освіти та приміщеннями, на базі яких буде створено додаткові місця, а також вказати терміни виконання.

Під час Всеукраїнської селекторної наради розглядались також питання щодо впровадження у регіонах системи електронної реєстрації дітей для подальшого влаштування їх у дошкільні навчальні заклади та підготовки загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та їх роботи в осінньо-зимовий період, зокрема забезпечення всіх навчальних закладів внутрішніми туалетами.

Як наголосив Олександр Вілкул, створення електронної системи реєстрації дітей дасть змогу більш ефективно контролювати кількість дітей, які потребують охоплення дошкільною освітою, а також прогнозувати наповнення ДНЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: