Ірландські футбольні вболівальники подарували одяг та спортивний інвентар

У Львові стартує Міжнародний фан-фестиваль для футбольних вболівальників з різних країн «Єврофан-2013». На турнір завітали, зокрема, фанати Національної збірної Ірландії. Сьогодні, 20 червня, ірландці відвідали школу-інтернат №2 у Личаківському районі та передали дітям гуманітарну допомогу.  

Сьогодні до Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2 завітали вболівальники Національної збірної Ірландії. Вони поспілкувалися з вихованцями, а також презентували  їм гуманітарну допомогу: літнє взуття, головні убори, засоби захисту від укусів комарів, засоби гігієни, спортивний інвентар, іграшки та книжки. Особливим подарунком стали понад 200 брендованих футболок, які дітям передала дружина легендарного співака Боно з U2 Елісон Хьюсон.

«Ірландці, як і деякі інші команди, мають традицію, куди б вони не їхали, привозити гуманітарну допомогу. Зараз вони привезли її до Львова. Це їхня добра воля, це у них в крові. Частину цієї допомоги ми скерували в інтернат №2. Попередньо ми спілкувалися з керівництвом закладу, з’ясували, чого саме потребують діти. Виявилося, що це літнє взуття, деякі засоби гігієни. А футболки передала жінка Боно Елісон Хьюсон, яка займається благодійністю. Коли вона дізналася, що хлопці їдуть до Львова на турнір, то зголосилася допомогти. На футболках є слово «One». Це назва пісні гурту U2», - розповів Олег Солдатенко, співорганізатор Міжнародного футбольного турніру «Єврофан-2013».

Станом на сьогодні у Львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 виховуються 160 дітей. Зараз у закладі перебувають 12 вихованців. Решта у цей час – у літніх відпочинкових та оздоровчих  таборах. Про це під час зустрічі розповіла Марія Шумська, в. о. директора Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2.

«Ми дуже вдячні благодійникам з Ірландії, зокрема, за літнє взуття, яке нам було дійсно необхідне. Зараз період літнього відпочинку, і частина дітей перебувають у Сокальському районі у селі Комарів в таборі «Ровесник». У суботу, 22 червня, вони повернуться та отримають нові речі. Також цього літа наші вихованці оздоровлюватимуться у таборі «Ватра» у селі Гребенів.  А ще у нас налагоджена співпраця з італійськими колегами, які час від часу приймають наших вихованців на оздоровлення і відпочинок. За час відсутності діток ми намагаємося зробити часткові ремонти у спальних приміщеннях та у кімнатах гігієни. Тому зараз тривають роботи.

Зауважимо, 22 дітей з вихованців інтернату – позбавлені батьківського піклування, а також діти-сироти, які перебувають на повному державному забезпеченні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: