На Львівщині за три роки кількість іноземних туристів зросла на 65%

Сьогодні, 20 червня, відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Василя Бахмацького з директором департаменту туризму Міністерства спорту та туризму Республіки Польща Марією Напюрковською.

Загалом, метою візиту польської делегації стало встановлення зв’язків та налагодження співпраці у сфері розвитку  туризму в Карпатському регіоні, а також пошук шляхів популяризації та розвитку галузі.

Заступник голови ОДА Василь Бахмацький повідомив, що розвиток туристично-рекреаційної сфери визначено пріоритетним завданням регіональної політики Львівської обласної державної адміністрації.

«Туризм є інвестиційно-привабливим видом економічної діяльності в межах українсько-польського транскордонного регіону, адже туристи з Польщі на Львівщині складають одну з найчисельніших груп серед іноземних туристів», – наголосив В.Бахмацький.

За його словами, Львівщина має значний рекреаційний потенціал і стає все більш привабливою для туристів та туристично-відпочинкового бізнесу.

Варто відзначити, що за попередні 3 роки кількість іноземних туристів зросла на 65 %, обсяг реалізованих послуг збільшився на 62 %.

Директор департаменту туризму Міністерства спорту та туризму РП Марія Напюрковска запросила делегацію Львівської області взяти в наступному році участь в V Форумі інновацій (м. Ряшів), на якому особливу увагу буде приділено туризму та рекреації.
Також вона звернула увагу на постійний ріст двосторонніх туристичних потоків та відзначила, що Міністерство спорту та туризму РП приділяє багато уваги питанням спрощення процедури видачі віз для мешканців країн СНД, зокрема, України та наполягає на розширенні зони малого прикордонного руху між нашими країнами з 30 км до 50 км.

Зі свого боку, Василь Бахмацький повідомив, що облдержадміністрація готова надавати сприяння та підтримку в реалізації заходів, спрямованих на розвиток туризму Карпатського регіону.

Як зазначив заступник голови Львівщини, для облдержадміністрації є безцінним досвід польської сторони у створенні ефективних механізмів реалізації державної туристичної політики. З огляду на це, він висловив сподівання, що Міністр спорту та туризму Республіки Польща візьме активну участь в роботі Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності, який відбудеться в жовтні цього року.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: