У Львові пройде свято музики

У п’ятницю, 21 червня, Львів вперше приєднається до щорічної світової музичної події, яка відбувається у понад 100 країнах і 500 містах. З 16:00 до 22:00 на вулицях, площах, у скверах, парках Львова відбудеться понад 40 безкоштовних концертів. Про те, як проходила музична феєрія у Львові можна буде дізнатися 21 червня о 20:30, переглянувши випуск новин на ТРК «Львів».

Це свято відрізняється від інших культурно-музичних заходів тим, що долучитися до музикування на вулицях міста зможе кожен охочий. Учасником свята стане й талановитий ведучий ТРК «Львів» та музикант Тарас Гаврик.

Свято музики пройде під гаслом «Faites de la musique!» (Робіть музику!) в англійських містах Лондон, Ґлазґо, Манчестер і Белфаст, американських Медісон, Патерсон, Портланд і Філадельфія, канадському Нотр-дам-де-Лурд, сент-люсійському Кастрі, португальському Сантарем і чеському Градець-Кралове.

Довідка: Свято Музики було започатковано у Франції 1982 року, де одразу ж отримало шалений успіх, а масштабного міжнародного розголосу здобуло 1985-го – з Європейським роком музики 1987 року святкування відбулись у 50 країнах, а торік Свято музики відзначали вже у 514 містах зі 104 країн.

Про це повідомила прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: