Мер Львова сів за кермо старовинного авто. Фото

Учора ввечері у Львові відбулось відкриття фестивалю ретро-автомобілів Леополіс Гран Прі. Під час урочистостей з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий. Мер символічно розрізав стрічку з командором фестивалю Василем Ростоцьким.

«Я дивлюсь на ці прекрасні машини і вони пасують до нашого славного міста Львова, до архітектури. Це свято для Львова є милими, рідним. І ми його приймаємо. Думаю, що кожного року Леополіс Гран Прі треба проводити, щоб машин було більше і більше. Хочу подякувати організаторам за свято, усім, хто приїхав на цих машинах, бо це насправді не так просто. Багато людей проїхало через кордони. Усі вони приїхали до Львова», - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Мер Львова особисто сів за кермо одного із старовинних автомобілів, але на сцені, коли автомобіль стояв на місці

Нагадаємо, «Леополіс Гран Прі» – це міжнародний фестиваль ретро-автомобілів, який щороку проводиться у Львові наприкінці весни. Вже не перший рік поціновувачі раритетних автомобілів відтворюють цю історичну подію задля відновлення та циклічного проведення автоперегонів на історичній трасі «Львівський трикутник» (вулиці Вітовського-Стрийська-Гвардійська).

«Це свято створює гарну атмосферу. Ці машини пасують до Львова. Вони народжені один для одного», - додав міський голова Львова Андрій Садовий, оглядаючи виставку ретро-машин на пр Свободи.

«Хочу побажати, щоб ви отримали все, заради чого ви сюди приїхали. Кожен мав ціль – хтось приїхав на фестиваль, хтось трошки погазувати, себе показати, подивитись наше славне місто», - розповів Василь Ростоцький, командор фестивалю.

У межах Леополіс Гран Прі пройдуть міжнародний автопробіг історичних автомобілів, автомобільний парад-карнавал та театрально-костюмований конкурс Елеганції. Головною подією є автомобільні шоу-перегони історичною трасою «Львівський трикутник». У програмі фестивалю, окрім автоперегонів – дитяче автомобільне свято, екскурсійно-навігаційний квест, семінари для журналістів спеціалізованих автомобільних видань. Змагання проходять за правилами Міжнародної федерації старожитніх автомобілів (FIVA) та входять до офіційного календаря Автомобільної федерації України (ФАУ). Цього року глядачі зможуть побачити близько 200 ретро-автівок різних років випуску.

DSC_0756 DSC_0764 DSC_0770 DSC_0771 DSC_0772

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: