Трансатлантичне ралі «Пекін-Париж» покинуло Україну. Фото

Спакувавши велику кількість сувенірів та позитивні враження про нашу гостинність учасники ралі зранку 23 червня взяли курс на україно-словацький кордон. Рівно о 8.00 перше авто стартувало за легендою на Закарпаття: контрольно-пропускний пункт перетину кордону з Євросоюзом «Чоп» готувався для того, щоб ретро-автомобілісти комфортно перетнули кордон.

Автомобілів стартували з розривом в одну хвилину. Одягнені у козацькі строї стрільці  львівського куркового товариства салютували старту автомобілів з стародавньої вогнестрільної козацької зброї рушниць пістолів та мушкетів… Гостей прийшов привітати голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук та  заступник мера Львов з гуманітарних питань Василь Косів.

Спеціально для урочистого старту львівський театр історичної мініатюри «Пані Кураж» підготували ретро-костюми часів випуску автомобілів ралі. Гості з 26 країн світу із великим захопленням фотографувалися з учасниками дійства. Найбільше задоволення від спілкування з українськими козаками, мабуть отримав екіпаж №89 Shubun Kitami(JP) / Hirofumi Igarashi(JP) на Bentley MkVI (1951 року випуску). Пан Шубун розповідав, що він з древнього самурайського роду та із цікавістю розглядав козацьку шаблю…

Працівники львівської Державтоінспекції не мали клопотів із забезпеченням комфортного проїзду автомобілів ралі «Пекін-Париж» вулицями Львова – львів’яни святкували Трійцю, автошляхи були порожніми.

Перетин кордону зайняв у для понад ста автомобілів 2, 5 години. Перед кордоном з організаторами та учасниками автопробігу зустрілося керівництво Закарпатської області: гості отримали подарункові сувеніри,  рекламно-промоцій матеріали про туристичні об’єкти області та запрошення ще відвідати Україну. Сподіваємося у 2016-му році технічний директор  Endurance Rally Association Кім Банністер знову прокладе маршрут через територію нашої батьківщини. Тож до побачення the 5th Peking to Paris Motor Challenge 2013. Щасливої дороги!!!

SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5178 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5181 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5185 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5186 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5189 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5192 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5197 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5201 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5206 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5212 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5220 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5221 SHOW_start_rally_Pekin-Paris_in_Lviv (KRAWS) 5223

 Фото Євгеній КРАВС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: