У «Тюрмі на Лонцького» дискутуватимуть: чия тюрма «краща» — гестапо чи НКВД

У вівторок, 25 червня, о 18:00 у приміщенні Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» у рамках щотижневих телемостів інформаційно-аналітичного ресурсу maidanua.org відбудеться публічна дискусія «Чия тюрма "краща": гестапо чи НКВД, і як Україні уникнути тоталітаризму?».

Про це повідомила прес-служба музею.

Цього разу стіни колишньої катівні гестапо і НКВД-КГБ в сумнозвісній тюрмі на Лонцького стануть декораціями телестудії, яка поєднає у прямому ефірі Львів із аудиторіями в Харкові, Києві та Тернополі.

Із львівського боку у дискусії «Чия тюрма "краща": гестапо чи НКВД, і як Україні уникнути тоталітаризму?» візьмуть участь колишні політв’язні: Герой України Юрій Шухевич, письменник Ігор Калинець, підслідна гестапо й теперішня очільниця вокального квінтету репресованих «Відлуння» 95-річна Ірина Шуль, а також директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий. Модератор — публіцист і дослідник визвольного руху Ярослав Сватко.

Харків представлятиме засновник і голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров. Тернопіль — Володимир Ханас із відеосюжетом про Тернопільську в’язницю НКВД. Київ — очільник музею «Меморіалу» Роман Круцик, радянський дисидент і правозахисник Василь Овсієнко, дослідник руху «шістдесятників» Олекса Шевченко та головний редактор ІА «Поряд з вами», журналіст, блогер, який постійно пише про сучасних політв’язнів Олена Білозерська.

За регламентом зустрічі — названі промовці виступають із 5-хвилинними доповідями. Аудиторія може ставити запитання до 1 хв. Передбачено також коментарі експертів. Ті, хто не зможе особисто узяти участь у дискусії, зможуть ознайомитися з її перебігом через мережу Інтернет на сайті «Майдану».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: