Середа оглянув обладнання Кримського перинатального центру

Перебуваючи в АР Крим, на виїзному засіданні колегії МОЗ України, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа ознайомився з роботою Кримського перинатального центру.

Керівник центру, професор Тетяна Бабич детально ознайомила з роботою медичного закладу найвищого рівня. Зокрема, вона зазначила, що за 4 місяці існування у ньому зосередились 60% пацієнток з важкою акушерською і соматичною патологією. У центрі є ліжка дитячої і підліткової гінекології, працює ургентна лабораторія, оснащена автоматичними аналізаторами.

Про це повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА

«Нашою першою дитиною стало немовля вагою 740 грамів та зростом 30 см. Ми виходили цю дитину!» – сказала професор Бабич.

Особливо в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА О.Середу зацікавило нове обладнання перинатального центру. Наприклад, перший в Україні симуляційний центр, відкритий у Кримському перинатальному центрі. Центр призначений для проведення практичних тренінгів для лікарів і медичних сестер. Комп’ютеризовані манекени «сим-мама» і «сим-бебі» здатні максимально реалістично відтворити різні клінічні ситуації (нормального і ускладненого перебігу пологів). Можна змоделювати будь-яку ситуацію: накладення щипців, зупинку кровотечі, кесарів розтин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: