Садовий хоче, щоб Львів вийшов на іншу орбіту розвитку

У рамках робочої поїздки Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, сьогодні у Львові відбулось засідання організаційного комітету Львівської області із забезпечення підготовки та подачі заявки на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

Про заходи міста Львова щодо підготовки заявки на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року доповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми зараз перебуваємо в активній фазі співпраці з заявочним комітетом. Львів пройшов вишкіл Євро-2012 – це дуже серйозна робота. Тому є розуміння дуже багатьох складних процесів. Я переконаний, що ця праця дасть серйозний позитив.

Для держави не може бути іншого завдання, як здоров’я людей. Для мене, як для міського голови, здоров’я львів’ян – на першому місці. Щоб бути здоровим, треба займатись спортом. Всі ці заходи, які будуть реалізовані в процесі підготовки до Олімпіади, - це найвищий ступінь розвитку спорту. Нам це надзвичайно важливо сьогодні.

Багато говорять, що це дорогий проект. Я назву простий приклад: остання Олімпіада, яка була у Ванкувері – було інвестовано 1,8 млрд доларів, прибуток отримали 2,5 млрд. Я вже не говорю про синергетичний ефект – наскільки це велика промоція.

Ми у Львові чітко визначили свою стратегію розвитку – це новітні технології та туризм. Торік ми мали 1,4 млн туристів. Ця динаміка росте. Приємно, що агенція «Ройтерс» подала Львів  як одне з перших міст у 10-ці, яке треба відвідати.

Сьогодні важливо, щоб наша держава мала успіх і успішні проекти. Що може бути сильнішим для об’єднання, коли наш спортсмен отримує перемогу і піднімається на п’єдестал, звучить Гімн нашої держави і піднімають прапор. Це не можна купити за гроші. Це великий фактор об’єднання.

Якщо ми правильно і мудро будемо проводити інвестування у інфраструктуру, - буде ефект. Успіх залежить від спільної великої праці. Ми хочемо бути успішними. «Олімпійська надія» дає нам шанс бути успішними, щоб Львів вийшов на іншу орбіту розвитку, і Україна вийшла на іншу орбіту розвитку», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту «Олімпійська надія-2022» було затверджене Урядом України у вересні 2012 року. ТЕО передбачає формування 2 кластерних зон: «льодової зони» у Львові та «снігової зони» в межах навчально-спортивної бази МО України «Тисовець» (Львівська область) і Боржавського хребта (Закарпатська область).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: