У Львові стартував гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Фото

Сьогодні на північній стороні площі Ринок стартував другий  гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Протягом трьох днів на гостей фестивалю чекають ярмарки місцевої кухні, вишукана гала-вечеря під відкритим небом та різноманітні гастрономічні конкурси.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Цьогоріч організатори Фестивалю проводять майже одночасно два великі ярмарки: «Ярмарок Львівської кухні» (28-30 червня, пл. Ринок) та ярмарок «Смакуємо з Карпат» (28-29 червня, дворик Ратуші).

Під час Ярмарку Львівської кухні відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. Також тут усі охочі зможуть дослідити місцеву кухню разом з відомою телеведучою Дашею Малаховою! Протягом трьох днів пройдуть народні майстер-класи з приготування львівських страв та триватимуть дискусії про місцеву кухню за участю відомих львів’ян. А для малечі – уроки приготування Львівського дитячого сирника! Вчимося готувати Львівські страви разом із Дашею Малаховою!

Вперше на Фестивалі та й вперше у Львові львів’яни та гості міста зможуть скуштувати та придбати якісні продукти від майже 30-ти фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей в рамках ярмарку «Смакуємо з Карпат».  Захід проводиться як частина Проекту Швейцарсько-української співпраці.

На Фестивалі «Львів на тарілці» Клуб галицької кухні проведе конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Львівських кулінарів і кулінарок запрошують 29 червня о 15:00 прийти у внутрішній дворик Ратуші, принести готовий вафельний торт та листок із записаним рецептом. Журі конкурсу оцінить смак андрутів, їх оформлення та оригінальність запропонованої в рецепті начинки. Переможець отримає грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн.

Невід’ємною частиною гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» стане вишукана Гала-вечеря страв Львівської кухні під відкритим небом. Отож,  28 червня, на терасі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) найкращі шеф-кухарі Львова та знавці тонкощів Львівської кухні презентуватимуть для 300 повноважних гостей страви, створені за особливими рецептами Львівської кухні.

Ведучі Гала-вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу.

Над дизайном меню та запрошення Гала-вечері фестивалю працював знаний львівський митець, творець ресторанних інтер’єрів Влодко Костирко.

Смакування страв місцевої кухні, дегустація напоїв, невимушене спілкування та звісно вишукана музика у виконанні відомої львівської співачки Оксани Мухи у супроводі мюзік-бенду «Orchestra Vito» - все це Ви зустрінете на Гала-вечері страв Львівської кухні.

Цього року місцеві ресторації та організатори Гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» об’єдналися задля відродження Львівської кухні. Таким чином, з 21 червня по 7 липня, усі гості міста, скориставшись Гастрономічною мапою, зможуть потрапити у ресторани та кав’ярні міста, де буде запропоновано страви Львівської кухні за особливими рецептами. Гастрономічна мапа розміщена у фестивальній газеті «Львів на тарілці» та на офіційному сайті Фестивалю www.lvivontheplate.com.ua.

На численні прохання львів’ян та гостей міста протягом 28-30 червня у Львові відбувається ІІ Пивний тур. Відтепер Пивний тур проходитиме щороку в червні в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці». У рамках Пивного туру всі охочі, які придбають Єдиний Фестивальний кухоль, зможуть безкоштовно скуштувати та оцінити пиво 7 львівських кнайп.

«Меню як мистецтво» - під такою назвою в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» проходить виставка французьких та американських ресторанних меню першої половини 20 ст.  зі збірки відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна. З 27 червня по 11 липня в Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15а) відвідувачі виставки зможуть милуватися близько сотнею меню, які свого часу належали знаменитому паризькому ресторанному критику князю Курнонському (1872-1956).

Також в рамках Фестивалю «Львів на тарілці» планується підписання угоди між фермерськими господарствами і іншими виробниками сільськогосподарської продукції з львівськими рестораторами та готелярами.

IMG_4962 IMG_4937 IMG_4920 IMG_4871 IMG_4849(1) IMG_4826

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: