Трамвай "Електрон" ще довго не їздитиме вулицями Львова

Процес від моменту розробки до введення в експлуатацію низькопідлогового трамвая займає, зазвичай, від 2 до 5 років. На ПАТ «Концерн-Електрон», що сконструював перший у Львові низькопідлоговий трамвай, сподіваються зробити це швидше. Однак від заводу до міської колії чудо-трамвай має пройти ще довгу дорогу.

Про це «Погляду» розповів комерційний директор СП «Електронтранс» Володимир Будзан.

«Так, є угода між містом і заводом, що справді до 30 червня трамвай має бути зданий в експлуатацію. Але та угода має можливість пролонгації. Трамвай ви бачили, він готовий. Але це новий продукт, його треба нормально протестувати. Зараз група програмістів тестує його в різних режимах роботи. Це нормальний робочий процес доведення продукту до кондиції», – розповідає Володимир Будзан.

Після перевірки програмістів, трамвай відправлять у депо «Львівелектротрансу», де він має пройти ще 5-годинні ходові випробування на внутрішній колії.

«Після цього, згідно з процедурою, спеціальний інститут, який має право інспектувати такий об’єкт, видає протоколи за результатами випробувань. Якщо ті всі результати позитивні, тоді трамвай розглядає приймальна міжвідомча комісія з представників усіх організацій, які дають добро на введення в експлуатацію такого виду продукту . І тільки після того, як ця комісія дасть позитивний висновок, той трамвай можна буде випускати і садити в нього людей. Адже це об’єкт підвищеної небезпеки», – пояснює Володимир Будзан

За його словами, виробництво такого трамваю у Європі займає від 2 до 5 років. У Львові сподіваються випустити трамвай на вулиці міста швидше.

«Я зараз дат конкретних не буду називати. Такий продукт в Європі займає 2-3 роки, інколи 4-5, починаючи від розробки і до введення в експлуатацію. Ми розраховуємо зробити це значно швидше. Ми вже зробили чудо. Адже за рік зробили трамвай, який їздить зараз по цеху. А, зазвичай, тільки рік малюють креслення», – каже пан Володимир.

27 червня, під час презентації трамвая на заводі директор ЛКП «Львівелектротранс» Орест Козак заявив, що трамвай сьогодні, 1 липня, трамвай виїде на колію для тестового режиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: