У Львові обговорять перспективи і ризики Угоди про Асоціацію

Завтра, 2 липня, у Львові пройде семінар «Україна з Європейським Союзом: Перспективи і ризики підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час головування Литовської Республіки у Раді Європейського Союзу».

Про це повідомили організатори заходу.

«Однією з головних політичних подій 2013 року для України є підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. По суті це момент її геополітичного вибору – чи вона інтегруватиметься насправді, а не на словах, з європейською спільнотою, чи сповзатиме у напрямку невизначеного і ризикованого євразійського геополітичного простору, який поринув у стагнацію та міжрегіональні та міждержавні конфлікти.

У цей момент вся українська спільнота – без політичних поділів, на наше переконання, має зосередити свої зусилля на тому, щоб все таки цей базовий документ був підписаним.

Для цього слід піднятися і над політичними конфліктами, які мають короткотермінову перспективу, і над тими політичними проблемами і скандалами, які супроводжують сьогоднішнє політичне життя в Україні.

Разом з тим Україна має шукати і активно співпрацювати з тими партнерами у Європейському Союзі, які бачать її як партнера ЄС і готові чи наближаються до того, щоб підписати з Україною Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Однією з таких країн є Литовська республіка. На щастя саме Литовській республіці прийдеться головувати у ЄС тоді, коли вирішуватиметься доля євроінтеграції України. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом планується у столиці Литви – Вільнюсі.

З огляду на це Центр Студій Європейскої Інтеграції (Литва), Незалежний культурологiчний журнал «Ї»  (Україна), Український центр міжнародного ПЕН-клубу (Україна), ГО Зарваницька Ініціатива, Український центр міжнародного ПЕН-клубу ініціювали проведення Міжнародного семінару «Україна з Європейським Союзом: Пеpспективи і ризики підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час головування Литовської Республіки у Раді Європейського Союзу», що відбудеться 2 липня 2013 року з 15:00 по 17:30 у Палаці Потоцьких (м. Львів, вул. Коперника, 15).

На семінарі організатори хочуть обговорити і поглибити розуміння тієї проблематики, яка пов’язана з євроінтеграцією такої великої і складної країни, як Україна.

Доповідачами на семінарі буде Пятрас Ауштрявічюс, віце-спікер Сейму Литовської Республіки, колишній голова переговорної групи Литви з ЄС (Вільнюс) – це саме та людина, яка вела всі переговори, що стосувалися вступу Литви в ЄС. Сьогодні значною мірою цю функцію для України виконує інший учасник семінару Валерій П’ятницький, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції (Київ).

В семінарі візьме участь Костянтин Матвієнко, експерт Корпорації стратегічного консалтингу  «Гардаріка» (Київ) та Тарас Возняк, головний редактор Журналу «Ї», голова правління Українсько-польського Фонду ПАУСІ, виконавчий директор Українського центру міжнародного ПЕН-клубу (Львів). А також Пятрас Вайтєкунас, Надзвичайний і повноважний посол Литовської  Республіки в Україні

Семінар відбуватиметься за підтримки МЗС Литовської Республіки та Почесного Генерального консульство Литовської Республіки у Львові», - повідомили організатори

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: