У Врадіївці міліція затримала журналістів (Фото)

Проти журналістів відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України, повідомляє кореспондент «Голосу Столиці».

У Врадіївці Миколаївської області, де днями сталося резонансне зґвалтування Ірини Крашкової, міліція затримала п'ятьох журналістів.

Знімальні групи телеканалів «1+1», «ТВі» та кореспондент сайту «Лівий берег» намагалися поговорити із колишнім керівником врадіївського відділку міліції, підполковником Віталієм Синицьким.

Вони прийшли до нього додому, але дружина пана Синицького викликала наряд міліції.

Як повідомили журналісти телеканалу ТВі, на хвіртці вдома не було дзвінка, вона була відкрита, тому журналіст і оператор зайшли у двір, намагаючись покликати жителів будинку. Через деякий час у дворі з'явилася оперативна група міліції у складі восьми осіб, яких, як з'ясувалося, викликала дружина екс-начальника райвідділу.

Зараз журналістів допитують у приміщенні місцевого відділення міграційної служби, оскільки міліцейський відділок у Врадіївці досі не працює.

Його пошкодили під час сутичок міліції та місцевих мешканців, які вимагали затримати міліціонера, причетного до зґвалтування.

2_MG_0011 2_MG_0012 2_MG_0013 2_MG_0019 2_MG_0023 2_MG_0044

За інформацією міліції, інцидент з участю представників знімальних груп телеканалів «1+1» та «ТВі» мав місце близько 14.30 годин. Зі слів дружини колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області, незнайомці увійшли до господи та почали стукати у вікно будинку. Не дочекавшись відповіді, чоловіки відчинили вхідні двері та увійшли до оселі саме у той момент, коли заявниця виходила до них.

На запитання жінки, хто вони такі та що їм потрібно, незнайомці представились знімальними групами центральних телеканалів та сказали, що хочуть взяти у неї коментар. Жінка відмовилася та зателефонувала до міліції.

Наразі усіх учасників події запрошено до Врадіївського РВ УМВС у якості свідків для з’ясування усіх обставин цієї справи.

Інформацію про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в середу суд заарештував капітана Дрижака до 15 серпня.

У ніч на 2 липня у Врадіївці Миколаївської області, де сталося згвалтування дівчини за участю правоохоронців, близько 1000 місцевих жителів, що зібралися на мітинг, почали штурмувати відділення міліції, протестуючи проти того, що ще один міліціонер - учасник нападу на місцеву жительку - перебував на волі.

Після того, як міліція застосувала сльозогінний газ, люди з палицями та камінням почали штурмувати райвідділ міліції, побили майже всі вікна, знесли ворота і кілька разів кидали пляшки з горючою сумішшю. У результаті сутички 13 людей отримали травми.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка відсторонено від виконання обов'язків начальника Управління МВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка і звільнено керівника Врадіївського райвідділу міліції.

За фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочато кримінальне провадження за ч.4 статті 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) і за ч.1 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Як відомо, раніше троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну мешканку смт. Врадіївка Ірину, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били. Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Поліщук та старший лейтенант Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака є алібі - він у момент скоєння злочину чергував у райвідділі.

Прокуратура Миколаївської області просила суд заарештувати капітана Дрижака.

Раніше повідомлялося, що зґвалтована мешканка Врадіївки йде на поправку, зараз її перевели до окремої палати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: