Як у Львові тривають підготовчі роботи до будівництва ще одного стадіону. Відео

У Львові розпочали підготовчі роботи на ділянці, яка пропонується для будівництва багатофункціональної арени до «Євробаскету – 2015». Йдеться про ділянку на вул. Ряшівській-проектованій. Вже зараз на об’єкті працює близько 10 одиниць техніки. Комплекс, який тут має бути збудований на весну 2015 року, матиме до 10 тис осіб.
 
На основі затверджених містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул.Кульпарківській, 226г (проектованій Ряшівській) розробляють проект майбутньої арени.
 
Інвестором та девелопером будівництва виступає компанія United Basketball Investments, підрядником на проектування та підготовчі роботи – корпорація «Альтіс-Холдинг», яка будувала у Львові новий термінал аеропорту до Євро-2012.
«Для компанії UBI, як для інвестора, важливо побудувати якісний і потрібний місту та городянам об’єкт. Інфраструктура мультифункціональної арени передбачає можливість проведення спортивних турнірів всіх ігрових видів спорту, концертів та інших культурно-розважальних заходів, а також подій бізнес-спрямування - конференцій, конгресів, міжнародних виставок. Наразі багато великих компаній, як українських, так і міжнародних, декларують бажання організовувати масштабні бізнес-заходи саме у Львові, проте відсутність відповідних приміщень їх стримує. Ми переконані, що завдяки своїй універсальності майбутня арена стане осередком не тільки спортивних та культурно-розважальних заходів, а також надасть якісний поштовх для розвитку ділового туризму у Львові», - зазначила Ольга Роєнко, PR директор United Basketball Investment.
 
Як зазначив генеральний директор Корпорації «Альтіс-Холдинг» Максим Забігайло, якщо інвестор обере корпорацію підрядником будівництва, то вони повністю готові розпочати роботи.
 
«У компанії великий досвід, на ринку України ми з 1995 року, маємо висококваліфікованих спеціалістів та потужний парк спецтехніки. Багато хто сумнівався, що ми завершимо будівництво аеропорту «Львів» в строк, але, як і буду заплановано, ми встигли. Подібних арен ми ще не зводили, але з точки зору будівництва тут нічого складного немає. Впевнений, що все буде гаразд», - сказав Максим Забігайло.
 
Нагадаємо, ділянка під майбутній спортивний комплекс знаходиться в Залізничному районі Львова. Відстань від центру міста - 6,2 км, від аеропорту – 1,4 км, від залізничного вокзалу –  4 км, від автовокзалу – 4 км.
 
Загальна площа ділянки - 61271 м2, відповідно до ухвали сесії ЛМР від 11.04.2013р. №2264 та витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 22.04.2013р. №2726249 та №2734420.
 
Зокрема, площа замощення складає 46496 м2, площа озеленення – 4952 м2, площа водного плеса – 505 м2. Площа забудови будівлі арени – 9331 м2, загальна площа споруди – 21347 м2. Діаметр будівлі складе 109 м.
 
Згідно з концепцією, багатофункціональна арена зможе прийняти всі ігрові види спорту – від баскетболу до хокею. В лічені години арена може трансформуватись із спортивної в концертну.
 
Інфраструктура майбутнього спортивно-розважального комплексу передбачає зону озеленення, наземний та підземний паркінг, зони громадського харчування і торгівлі, інформаційно-діловий центр, офісні приміщення, бізнес-ложі для проведення ділових зустрічей.
 
Гранично допустима висота будівлі – 22 м, оскільки ділянка знаходиться в межах впливу аеропорту, що накладає обмеження забудови об’єкту по висоті – 22 м.
 
Нагадаємо, у 2015 році Львів разом з 5 українськими містами прийматиме фінальну частину Чемпіонату Європи з баскетболу.
 
Довідка
 
United Basketball Investments - інвестиційно-девелоперська компанія, яка займається розвитком мультифункціональних арен у чотирьох містах України (Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ) в рамках підготовки до європейського чемпіонату з баскетболу «Євробаскет – 2015».
Про Корпорацію «Альтіс-Холдинг»
На сьогоднішній день Корпорація «Альтіс-Холдинг» об'єднує 17 компаній, які охоплюють широкий спектр будівельно-виробничої діяльності: генеральний підряд промислового та цивільного призначення, проектування та інжиніринг, будівництво і ремонт доріг та шляхопроводів, будівництво гідротехнічних споруд, побудова комплексної IT-інфраструктури та багато ін.
Корпорація звела чимало масштабних об'єктів, але найзнаковіший серед них – Міжнародний аеропорт «Львів», який отримав диплом як кращий інфраструктурний об'єкт 2011 року за версією Конфедерації будівельників України і нагороду «Найкращий аеропорт СНД» за версією інституту Адама Сміта в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: