У Львові відбудеться «Wiz-Art-2013»

23-28 липня у Львові вшосте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Wiz-Art». Гасло фестивалю у цьому році – «Всесвіт складається не з атомів, він складається з коротеньких історій». 

«Стрічки фестивалю розділені на окремі програми, в кожної з яких власне гасло. «Нове – це добре забуде старе» – таке твердження покладуть в основі позаконкурсної програми «Прощання з плівкою», що представить ностальгічні стилізації молодих режисерів. Здивує програма «Ми – це світ», у якій зібрані фільми про глобальні проблеми та локальні рішення, особистісні рішення. Окрема програма українського кіно продемонструє, що серед вітчизняних режисерів нарешті з'явилася здорова конкуренція», - про це повідомили представники мистецької формації «Wiz-Art».

Крім цього, «Wiz-Art-2013» розширить коло глядачів та глядачок і спробує задовольнити запити різних вікових та соціальних груп. Зокрема, у Народному домі на Збоїщах і на Левандівці в приміщенні Народного дому товариства «Просвіта» демонструватимуть стрічки для людей похилого віку та підлітків.

До участі у конкурсі надійшло 1457 фільмів із 39 країн світу, серед яких відібрали найкращі. Відтак, 20 фільмів увійдуть у конкурсну програму фестивалю. Загалом глядачам представлять 110 короткометражок.

Цьогоріч спеціальними гостями стануть директор Лондонського фестивалю Філліп Ілсон з підбіркою британських фільмів, Марія Сіґріст – режисерка та акторка зі Швейцарії, а також режисери Кай Штаніке (Німеччина), Ромас Забараускас (Литва), Флоріан Похлатко (Австрія) та ін. Український погляд у журі представить режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Довідка

Для висвітлення подій 6-го міжнародного фестивалю «Wiz-Art» представникам ЗМІ необхідно заповнити акредитаційну форму за посиланням:

http://wiz-art.com.ua/uk/festival/2012-07-22-11-57-47.

Кінцевий термін подання – 22 липня. Одна акредитація передбачає доступ до подій фестивалю для журналіста і фотографа/оператора.

Програма фестивалю Wiz-Art 2013  http://wiz-art.com.ua/uk/wiz-art-2013

Журі-2013: http://goo.gl/BU25c

Історія Фестивалю: http://goo.gl/5a5LV

Відеозвіт про «Wiz-Art-2012»: https://vimeo.com/53087261

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: