Перевізники вимагають підвищення вартості проїзду на обласних маршрутах

У Львівській ОДА готується проект розпорядження голови ОДА «Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні».

Про це повідомляється на сайті Львівської ОДА.

А саме розпорядженням голови Львівської ОДА від 4 липня внесено зміни у план підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2013 рік. Зокрема, департаменту економічного розвитку ЛОДА доручено підготувати Розпорядження голови облдержадміністрації «Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні». Термін підготовки розпорядження – друге півріччя цього року.

Як повідомив у коментарі IA ZIK, начальник відділу транспорту і дорожнього господарства управління розвитку інфраструктури ЛОДА Віктор Чайко, проводить розрахунки та готує проект розпорядження департамент економічного розвитку, тому за коментарями треба звертатися туди. Однак, пан Чайко підтвердив, що перевізники звернулися до ЛОДА про підвищення тарифів на приміські та міжміські перевезення.

«Було звернення від перевізників. Вони подають розрахунки, хочуть підняти тарифи», – повідомив Чайко.

«Підставою для зміни тарифів є не менше, ніж 10% ріст основних чинників – вартості запчастин, заробітної плати, пального. Якщо з моменту прийняття попереднього розпорядження вартість цього зросла на більше, ніж 10%, є підстави переглядати тарифи. Цю ситуацію вивчає департамент економіки та готує проект розпорядження. Потім проект розпорядження повинен бути розміщений на сайті ЛОДА, від проходить обговорення, засідає комісія, АМКУ, профспілки. Процес розпочинається тоді, коли проект розпорядження розміщено на сайті», – пояснив посадовець.

Нагадаємо, у Львові перевізники теж вимагають підвищити тарифи на проїзд у маршрутках. Це питання активно обговорюється від початку 2013 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: