«Ніч у Львові» відкрили театралізованим вогняним дійством. Фото

«Ніч у Львові» розпочалася! Фестиваль нічних екскурсій і театралізованих дійств стартував о 21:00 год з феєричного шоу. Актори театру «Воскресіння» та клуб військово-історичної реконструкції «Чорна Галич» на площі біля входу у львівську Ратушу творили театралізоване вогняне дійство із лицарськими боями.

Відкриття «Ночі у Львові» почалося театралізованим вогняним дійством та рицарськими боями на площі перед входом у Ратушу. Сьогодні загалом відбудеться понад 80 фестивальних подій.

«Ми б’ємося так, щоб це виглядало достовірно. Ми відтворюємо 13-14 століття, Галицько-Волинське князівство. Сьогодні ми показали і найманців, і своїх. Тут були і львів’яни – оборонці міста, і люди, які прибули зі степу, зі Сходу. Львів’яни їх, звичайно, здолали», - розповідає Ярема Іванців, голова клубу військово-історичної реконструкції «Чорна Галич».

З 21:00 год почалася «Ніч у Палаці Потоцьких». Охочі зможуть побачити на подвір’ї Палацу лицарський бій та вогняне шоу. Також у Палаці працюватиме виставка.

З 21:30 год стартували театралізовані екскурсії підвалами Ратуші від театру «Воскресіння».

О 22:00 год у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 відвідувачі побачать Театр тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру.

Вперше до «Ночі у Львові» приєднується Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, Національний музей ім. А. Шептицького, Державний природознавчий музей. Оригінальною новинкою також стане інтерактивна екскурсія та майстер-клас з естампного друку у Меморіального музеї Леопольда Левицького.

Вперше у рамках «Ночі у Львові» відбудеться екскурсія у хлібопекарню на виробництво. І діти, і дорослі зможуть відвідати нічне Свято хліба 12 липня о 23:00 на вул. Львівській Бічній, 4.

«Наша пекарня запропонує усім мешканцям і гостям міста подивитися, як випускається хліб, адже наше підприємство, торгова марка «Просто добрий хліб», так як і Львів відкритий для світу, відкрита для усіх споживачів. Ми хочемо, щоб усі побачили, що ми робимо, якої якості, які інгредієнти додаємо. Наші пекарні працюють практично цілодобово. З сьомої ранку до п’ятої вечора триває виробництво кондитерської продукції, а з 17:00 виробництво снекової групи і хлібобулочної продукції», - Андрій Чубко, директор ТзОВ «Хлібтрейд».

Також проводитимуть безкоштовні екскурсії вулицями міста, працюватиме «Вуличне фортепіано», на подвір’ї Музею ідей відбудеться нічний показ фільмів «Кіноніч».

До фестивалю також долучаються львівські кав’ярні і ресторани, пропонуючи відвідувачам особливі нічні меню.

Організатори сподіваються, що події фестивалю «Ніч у Львові» відвідають понад 10 тис. львів’ян і гостей міста.

DSC_9549 KOV_2308_800 KOV_2324_800

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: