Шкурган переконаний, що АТП-1 підтримує дії приватних перевізників (відео)

Перевізники міста Львова сьогодні виконують роль невістки, яка завжди у всьому винна. Про це на брифінгу повідомив директор ТзОВ «Міра і К», екс-начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Шкурган.

Він також наголосив, що директор АТП-1 Микола Сидорович підтримує дії приватних перевізників міста Львова.

«Наша функція – це не збір і заробляння коштів. Сьогодні водії у Львові виконують неприродну їм функцію – збирання готівки. Наша функція – це безпечні перевезення», - заявив Микола Шкурган.

Він також додав, що управління транспорту мерії не створило жодних умов для роботи водіїв, адже на кінцевих зупинках не створено умов для відпочинку водія. Як приклад Микола Шкурган розповів, що на вулиці Величковського встановили біотуалет і змушували перевізника платити у місцяь 4,6 тисяч гривень за те, що водії користуються цим туалетом. «Але ним користувались і пасажири», - наголосив Шкурган.

Він також додав, що саме міська рада зобов’язана забезпечити «облік пасажирів у Львові».

Микола Шкурган нагадав, що раніше йшлось про те, що у розрахунку компанії «Луїс Бергер» встановлений увесь пасажиропотік міста й на його основі робилась нова схема руху транспорту у Львові. Відтак, наголошує Шкурган, хотілося б побачити усі ці розрахунки, якщо такі справді є.

Колишній начальник управління транспорту та зв’язку міської ради також наголосив, що різницю у тарифах повинні відшкодовувати після прийняття відповідного рішення депутатами міської ради. «Депутати мали б прийняти рішення на сесії про відшкодування перевізникам грошей за пільгове перевезення пасажирів. А сьогодні ми виконуємо роль невістки, яка завжди у всьому винна», - сказав Шкурган.

Він також наголосив, що міська рада не має права оголошувати новий конкурс на визначення переможців – перевізників. «Є постанова Кабінету Міністрів України і чиновники можуть діяти тільки у відповідності до неї», - зазначив Шкурган.

Він додав, що депутати також могли б передбачити у бюджеті компенсації за придбання нового рухомого складу. «Якщо у 2008 році «Еталон» коштував 167 тисяч гривень, то сьогодні його вартість становить 331 тисячу гривень. Відсотки на кредити у банках такі, що ми їх не витягуємо. Депутати б могли передбачити нам компенсацію за пільговиків і за кредит», - сказав Шкурган.

Відповідаючи на запитання «Дивись. Info» про те, чи входить у Асоціацію перевізників Львівщини директор комунального підприємства АТП-1 Михайло Сидорович, якому, нагадаємо, належить 40% міських пасажирських перевезень і чи підтримуємо він дії Асоціації про перехід на «вільний тариф», Микола Шкурган зазначив, що Михайло Сидорович входить у Асоціацію.

«АТП-1, я думаю, що підтримує дії Асоціації. Михайла Сидоровича тут немає, тому що у нього на підприємстві працює перевірка. Я вважаю, що це неправильно, що перевіряють діяльність підприємства, але АТП-1 - це комунальне підприємство, тому вони будуть робити те, що їм скаже Львівська міська рада», - зазначив Шкурган.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: