Велійка розповів, чому у Львові зросте вартість проїзду у маршрутках (відео)

Львівські перевізники уже півтора року вимагають збільшення вартості проїзду у Львові. Про це сьогодні на брифінгу розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

За його словами, основна умова для перегляду вартості проїзду у маршрутках – збільшення одного із чинників тарифу хоча б на 10%. У цьому випадку йдеться про паливо, вартість якого зросла навіть більше, аніж на 10%.

«Паливо вже неодноразово дорожчало на 10%. Згідно із законом, замовник послуг зобов’язаний переглядати вартість тарифу», - наголосив Велійка.

Він також додав, що сьогодні перевізники залишаються «один на один із своїми проблемами».

«І Садовий, і депутати міської ради не хочуть переглядати тарифи, тому 11 липня відбулось засідання обласної асоціації, під час якого було прийнято рішення: оскільки маршрутки працюють у режимі маршрутного таксі ми переходимо на вільний тариф. У результаті ми втрачаємо право на пільгу на відшкодування ПДВ. Тобто після переходу на вільний тариф ми будемо відшкодовувати ПДВ – 20%», - повідомив Велійка.

Він також додав, що йдеться про збільшення тарифів на суму розрахунків, яка була подана у Львівську міську раду (нагадаємо, це 3 гривні – Ред.) і плюс 20% - відшкодування ПДВ, яке сплачуватимуть перевізники.

«Ми свідомі, що це досить непопулярний крок для мешканців міста, адже перевізники і так мають погану репутацію – ми як вороги народу – цю репутацію формують як зацікавлені громадські організації, так і представники влади», - повідомив Велійка.

Він також додав, що перевізники мають законне право переходу на вільний тариф. «Також ми прийняли рішення обмежити кількість пільгових категорій населення, яке безоплатно користуються послугами із перевезення у Львові», - сказав Велійка.

Він також наголосив, що перевізники міста Львова «не ховаються за спину Асоціації і сьогодні на брифінгу присутні керівники усіх транспортних підприємств міста Львова». Щоправда, на брифінгу не було директора АТП-1 Михайла Сидоровича. Нагадаємо, це АТП є комунальним підприємством Львівської міської ради і зараз його роботу перевіряє фінансова інспекція, адже представники депутатського корпусу своєю комісією виявили «достатньо серйозні фінансові маніпуляції» на АТП-1.

Іван Велійка також наголосив, що перевізники змушені піти на такий крок, «щоб зберегти транспорту галузь у місті Львові».

Разом із тим, Велійка так і не назва конкретної вартості тарифу, який може бути введений у Львові, а також переліку пільг, які перевізники обіцяють скасувати, пославшись на те, що якраз тривають відповідні розрахунки на кожному транспортному підприємстві.

Він також зазначив, що перехід на «вільний тариф» відбудеться «у серпні цього року».

«Тариф буде вище, ніж розрахунок, який ми подавали, на 20%. Він розраховуватиметься за методикою розрахунку вартості тарифу», - сказав Велійка.

Він також наголосив, що у Львові не існує такого поняття як «необліковані пасажири». Голова Асоціації нагадав, що перевізники проводили у Львові акцію із виявлення фальшивих посвідчень, а також «півтора місяця тривала акція із виявлення пасажирів, які їздять без квитків».

«Ми пропонували, щоб муніципальна дружина вживала санкції до пасажирів, які їздять без квитків, адже кожен водій кожного дня, виїжджаючи на рейс, отримує квитки, але юридичне управління Львівської міської ради відмовило нам у цьому. Тому питання про те, хто хоче не обліковувати пасажирів – перевізники чи влада – риторичне. У нас є офіційний лист-відповідь від юридичного управління», - зазначив Велійка.

Він також додав, що якість перевезень у маршрутках міста Львова напряму залежить від вартості тарифу. «Є економіка, і є соціальний стан справ. Ці питання треба розуміти і поєднувати», - вважає Велійка.

На його думку, перевізники діють цілком законно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: