Я не побачив жодної неадекватності чи ознак афекту, - Садовий після очної ставки

Після нападу мер Львова Андрій Садовий почувається нормально і надалі не збирається користуватись послугами охорони. У суботу, 20 липня, на міського голову на центральній площі міста було вчинено подвійний напад.

Міський голова Львова вже в неділю вранці, 21 липня, мав у райвідділі очну ставка з чоловіком, якого затримали при спробі напасти на нього. Про це мер міста Андрій Садовий повідомив особисто в розмові DW.

"Молодик не відповідає на жодні запитання, не дає жодних свідчень, посилаючись на 63 ст. Конституції. Веде себе спокійно і впевнено", - каже Садовий.

Відповідаючи на запитання про можливий замовний характер інциденту, мер зазначив, що не вважає це випадковістю. "Він очікував, він знав, що голова ще в Ратуші. А коли його схопили й привезли до райвідділку, то одразу з’явився адвокат, - розповідає Садовий. - Це цілеспрямоване нанесення шкоди, в його діях я не побачив жодної неадекватності чи ознак афекту".

У суботу, 20 липня, о 18 годин при виході з Ратуші молодий чоловік накинувся на мера з наміром ударити його в обличчя, утім меру вдалося "витримати" удар. Пізніше ввечері  того ж дня, той самий молодик накинувся на Садового з-за спини, коли останній прямував до службового авто. Чоловіка вдалося спіймати, на допомогу поспіли працівники карного розшуку, які працювали у цивільному.

Не зважаючи на інцидент, мер запевняє, що не матиме охорони й надалі. Він переконаний, що користі від неї мало: "Я її не мав і мати не буду. Львів завжди був і є безпечним містом. Просто голова на вістрі подій, а в когось здають нерви. Якщо на мене так хтось хоче тиснути, то він глибоко помиляється", - додав Садовий. Разом з тим міський голова не захотів говорити про можливих замовників, посилаючись на слідчі дії.

З часів незалежності у Львові не було схожих нападів на міського голову. Зловмисником, який мав намір завдати тілесних ушкоджень меру, виявився молодик 32 років, без постійного місця роботи. У міліції повідомили, що відкрито кримінальне провадження за ст. 350 Кримінального Кодексу - погроза або насильство щодо службової особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: