Через невиконання казначейством платіжних доручень потерпають кошти грантодавців,- експерт

Через невиконання казначейством платіжних доручень місцевих рад міста не можуть якісно залучати гранти. Адже ці кошти теж йдуть через казначейство і проплачуються невчасно, що не дозволяє виконувати умови проектів та негативно впливає на імідж місцевих рад. Таку думку під час прес-конференції висловив заступник виконавчого директора Львівського регіонального відділення асоціації міст України Віталій Загайний.

«Окрім коштів спецфонду бюджетів міст, через невиконання казначейством платіжних доручень, на жаль, потерпають і кошти грантодавців, тобто зовнішні кошти. Львівська область є у виграшній позиції, бо ми маємо змогу подаватись на гранди, залучати кошти Європейського союзу по програмі транскордонного співробітництва. Загалом це є достатньо немалі кошти для місцевих бюджетів і якщо аплікантом є міська рада, ті кошти теж потрапляють  під вплив казначейства. Вони, ці кошти, кошти не громади, а зовнішнього грантодавця теж потрапляють в такий собі спільний котел і ними теж неможливо скористатись. А це є величезна проблема, бо специфіка роботи гранту є така, що Євросоюз дає ці кошти  траншами. Невиконання зобов’язань або нескористання коштами першого траншу означає неотримання другого траншу або невчасне його отримання. Неможливість скористатися цими грошима означає, що ви не зможете виконати цього проекту і це є іміджева проблема, бо тоді на наступні гранти подаватись буде проблематично. Така сама проблема є в департаментів Львівської міської ради, які були аплікатами в певних грантах. Це є унеможливлення залучати зовнішні грантові кошти для розвитку міст», - наголосив заступник виконавчого директора Львівського регіонального відділення асоціації міст України Віталій Загайний.

Нагадаємо, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України на засіданні 19 липня 2013 року у Львові одноголосно прийняло звернення до Президента України В. Януковича, Прем’єр-міністра України М. Азарова, Голови Верховної ради України В. Рибака, Президента ВАОМС «Асоціація міст України» Ю. Вілкула щодо ситуації з непроплатами Казначейством коштів за платіжними дорученням міських рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: