Депутати заслухали начальника служби автомобільних доріг у Львівській області (Фото)

24 липня відбулося засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв'язку Львівської обласної ради. Депутати слухали питання про стан ремонту доріг у Львівській області. На засідання комісії були запрошені начальник служби автомобільних доріг у Львівській області Микола Гнатів та виконувач обов'язків директора ДП "Львівський облавтодор" Федір Наумець.

У вступному слові голова комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв'язку Михайло Задорожний, зокрема, зазначив: "Сьогодні на Львівщині дороги в катастрофічному стані. Вже середина літа, а ми не бачимо ні поточного чи капітального ремонту доріг державного значення, ні доріг загального користування, ні комунальних доріг. Хоча рішенням нашої комісії ще весною з обласного бюджету було виділено 50 млн грн на ремонт доріг загального значення".

Депутати заслухали інформацію новопризначеного начальника служби автомобільних доріг у Львівській області. Як зазначив Микола Гнатів, вже розпочався ремонт дороги Київ-Чоп, а найближчим часом розпочнеться ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк, Грушів-Перемишляни, Броди-Тернопіль, Львів-Тернопіль, Броди-Червоноград та Завадка-Козьова. За словами Миколи Гнатіва на ці дороги кошти мають бути виділені з державного бюджету. Протяжність доріг лише державного значення, які потребують негайного ремонту, становить понад тисячу кілометрів. Згадав керівник служби автодоріг і про борги перед підрядниками за уже виконані роботи, а це понад 300 млн грн.

Також Микола Гнатів поінформував депутатів, що Укравтодор планує централізовано закуповувати бітум в Росії. На запитання депутатів: а чи не дешевше на Львівщину везти бітум з Польщі, керівник служби відповісти не зміг.

Заслухавши інформацію начальника служби автомобільних доріг у Львівській області та виконувача обов'язків директора ДП "Львівський облавтодор", депутати вирішили звернутися до голови обласної адміністрації з проханням клопотати перед Укравтодором про якнайшвидше призначення нового керівника Облавтодору та посприяти у проходженні через єдиний казначейський рахунок коштів на ремонт доріг.

rada

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: