У Львові стуртував шостий Wiz-Art 2013

Сьогодні, 25 липня у Львові офіційно відкрився VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2013. Відвідувачі мають можливість ще за чотири дні побачити насичену програму короткого метру, яка складається з сотні фільмів 39 країн світу.

«До нас надійшла просто нечувана кількість фільмів: 1457 короткометражок з тридцяти дев’яти країн світу. З них ми обрали 110 найкращих та сформували конкурсну програму в кількості 20-ти фільмів»,- розповіла Ольга Райтер, виконавчий директор кінофестивалю Wiz-Art.

Окрім конкурсних робіт, для глядачів показуватимуть своє кіно і вже досвідчені режисери.

«Я сьогодні вперше в Львові, як і в Україні і з нетерпінням чекаю перегляду. З тих фільмів, які є в програмі, я бачив всього кілька, тому це буде для мене цікавим. Також  я представлю кращі британські короткометражки», - розповів Філіп Ілсон, директор Лондонського фестивалю короткометражних фільмів та член журі Wiz-Art 2013.

За словами начальника управління культури ЛМР, Львівська міська рада скромно підтримала цьогорічний фестиваль, який один із числа переможців Конкурсу соціально-культурних проектів. «Я можу сказати, що у рейтингу – цей проект мав другу позицію. Ми змогли виділити суму  у 20 тисяч гривень. Але кошти будуть наступного року», - розповіла Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Зазначимо, що дивитись кіно у рамках фестивалю львів’яни почали на кілька днів раніше. Вперше організатори показували фільми у районах міста, кажуть це був своєрідний експеримент, зорієнтований на підлітків та людей похилого віку.

Джерело: www.032.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: