Європа задихається від небувалої спеки

У Німеччині, Італії та Великобританії небувалі температури стають причиною великої кількості теплових і сонячних ударів у жителів і туристів. Синоптики обнадіюють людей невеликим похолоданням з початку тижня.

Так, у багатьох містах Німеччини сьогодні очікуються абсолютні температурні рекорди. Це позначається не тільки на стані здоров'я  людей, але і на транспортному сполученні країни. Автобани і дороги до середини дня стають своєрідним «пеклом». Дорожнє покриття не витримує температури і лопається. Збираються багатокілометрові пробки. Про підвищений ризик лісових пожеж і говорити не варто - у багатьох регіонах пожежні служби цілодобово намагаються їх хоча б локалізувати.

В Італії ситуація не особливо відрізняється. Щонайменше, у чотирнадцяти містах температура на вулиці несе значну загрозу для здоров'я і життя людей.

Великобританія страждає не менше. Тут, як повідомляють медики, вже близько 700 осіб вже загинули від загострення хронічних захворювань внаслідок сильної спеки.

Примітно, що літні радості типу фонтанів і морозива в Європі давно перейшли з розряду «приємностей» в засоби першої медичної допомоги.

До речі, не тільки Європа страждає від виснажливої ​​спеки. У Японії, наприклад, більше чотирьох тисяч чоловік за літо отримали сонячні та теплові удари. Цей показник значно перевищує показники попередніх років.

У США ситуація також викликає побоювання. У Нью-Йорку, та й не тільки, температура повітря давно вже перевищує нормальну температуру людського тіла. Влада екстрено створюють центри охолодження та допомоги постраждалим від спеки.

Джерело: FaceNews

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: