Сільський голова Великих Грибович вірить Садовому (відео)

Сільський голова Великих Грибович Жовківського району Львівської області Ігор Питель вважає, що Львівський міський голова Андрій Садовий і депутати Львівської міської ради роблять усе можливе для закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів.

Про це сільський голова заявив сьогодні, 29 липня, під час зустрічі із представниками громадської організації СПАС, яка відбулась під стінами школи у Великих Грибовичах.

Спочатку, нагадаємо, планувалось, що у приміщенні школи відбудуться загальні збори мешканців села, які своїм рішенням заборонять використовувати землю під сміттєзвалище, однак ці збори так і не відбулись.

Сільський голова також наголосив, що мер Львова готовий вирішувати питання із сміттєзвалищем, а Львівська ОДА начебто надали ділянки під можливе розміщення сміттєпереробного заводу у області.

«Вони подали ділянки, але нікому їх не показують, тому що навіть журналісти одразу поїдуть і це село і будуть питати людей, чи готові вони надати землю під будівництво полігону», - сказав сільський голова.

Водночас голова екологічної комісії сільської ради висловила обурення тим, що активісти написали на листівках «явка на збори обов’язкова», мовляв таке було тільки під час панування НКВД. «Що значить – явка обов’язкова, а якщо люди не прийдуть, то їх що у тюрму будуть садити?», - сказала вона.

На запитання журналістів, як заставити громаду зібратись на загальні збори села, голова екологічної комісії категорично заявила, що ніяк, а сільський голова наголосив, що місцеві мешканці готові із інвестором виїхати у іншу країну і подивитися, як там працюють аналогічні заводи.

Сільський голова також висловив переконання, що люди будуть готові вдатись до радикальних дій із перекриттям дороги до звалища, якщо будуть бачити, що представники влади не виконують своїх зобов’язань, однак на конкретне питання журналістів – коли це може відбутись, наголосив, що «громада самостійно прийматиме рішення».

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук у ексклюзивному коментарі "Дивись.info" повідомив сьогодні, що Львівська обласна державна адміністрація запропонувала Львівській міській раді на вибір земельні ділянки під будівництво нового сміттєпереробного комплексу, однак досі Андрій Іванович Садовий і Львівська міська рада чомусь не скористалась із цих пропозицій.

«Я перший раз від Вас чую про такі наміри, тому наразі тяжко щось коментувати. Зараз попрошу, щоб з’ясували ситуацію. Але думаю, що про це питання потрібно поспілкуватись із Андрієм Івановичем Садовим. Львівська область запропонувала на вибір ділянки під будівництво сміттєзвалища, однак досі чомусь Андрій Іванович Садовий і Львівська міська рада не дослухається до цих пропозицій і не користується ними», – сказав Віктор Шемчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: